Delar av Göteborg för farligt för fotbollsungdomar


INVANDRINGEN. Den 13 juli går årets upplaga av Gothia Cup av stapeln, men några övernattningar i Sjumilaskolan för tillresande lag blir det däremot inte.

Efter de upprepade dödsskjutningarna i Biskopsgården bedöms säkerhetsläget vara så pass illa att turneringen inte avser använda skolan för inkvartering. Sedan fyra år använder Gothia heller inte Vättnedalsskolan och Ängåsskolan i Tynnered av säkerhetsskäl.

Turneringsledaren Lena Rönnefors säger till Göteborgs-Posten att hon tagit beslutet på rekommendationen hon fått av polisen.

Redan på tisdag startar handbollsturneringen Partille cup. Enligt polisen brukar de stora problemen under cuperna vara inbrott och stölder i förläggningarna och fickstölder runt Heden.

-Pettersson inser att det måste vara bra reklam för Göteborg och Sverige…synd att världens ungdomar är rädda för ”göteborgarna”

GP  Tidigare HÄR   

Gothia Cup är världens största och mest internationella fotbollsturnering för ungdomar. Varje år deltar runt 1600 lag från 80 nationer och de spelar 4500 matcher på 110 planer. Det är lagen och deltagarna från världens alla hörn som gör turneringen unik. En mötesplats för världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg eller nationalitet, med fotbollen som gemensam nämnare.


5 responses to “Delar av Göteborg för farligt för fotbollsungdomar

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: