ISIS, ett hot mot Sverige


ISIS är den enda terrorrörelse som pekat ut Sverige och svenska intressen som mål. Med de miljoner man stulit från bankerna i Mosul, besitter man också medel för att iscensätta detta.

Per Gudmundson nämner att al-Qaida var goda för cirka 30 miljoner dollar, vid tidpunkten för attentaten mot World Trade Center. Bara vid stölderna i Mosul kom ISIS över cirka 400 miljoner dollar.

ISIS har redan satt ett pris på Lars Vilks och Nerikes Allehandas redaktör, Ulf Johanssons, huvuden i samband med publiceringen av Vilks rondellhund. 50 000 dollar var belöningen till de som skar huvudet av dem bägge och med en förmögenhet på över 400 miljoner dollar är det väl småpotatis. Även svenska företag som Eriksson, Volvo, IKEA, Scania och Elektrolux pekades ut som tänkbara mål.

Sveriges första självmordsbombare, muslimen Taimour Abdulwahab, uppgav en hämnd på Lars Vilks i Islamiska statens namn, när han 2010 försökte döda så många oskyldiga som möjligt. Enligt Abdulwahab, som sägs ha fått sin träning av ISIS, finns organisationen redan i Sverige och övriga Europa.

Muslimer som reser till Syrien och andra muslimska oroshärdar har ökat och inte minst från Sverige. Många av dessa jihadister har återvänt och enligt en norsk forskare kan så många som 11 procent komma att begå terrorhandlingar i Europa framöver.

Till Sverige anländer tiotusentals muslimer från länder som Syrien och Irak och de flesta av dem utan id-handlingar. Är det helt osannolikt att det bland dessa finns islamister från organisationer som ISIS, vars enda syfte är att vänta på besked? Nej, självklart inte. Ingen, inte ens Säpo, såg Taimour Abdulwahab som en säkerhetsrisk, så frågan är hur många potentiella terrorister och självmordsbombare Sverige inhyser och svenska skattebetalare finansierar?

Är inte detta frågor vår patetiska regering borde besvara, istället för att man reser land och rike runt och föreläser om islamofobi?

Varför finns det inte fler journalister som Per Gudmundson på SvD och varför får vi aldrig läsa hela utredningen om Taimour Abdulwahab självmordsattentat?

Källa: SvD


15 responses to “ISIS, ett hot mot Sverige

 • anna

  Dags att vikingarna börjar vakna kanske ..

  Gilla

 • Vargen

  Att Fredrik Reinfeldt är muslimkramare, har vi märkt genom att han nonchalerat ISIS hot mot Sverige. Därför så bör väljarna lägga sina röster på Sverigedemokraterna och Svenskarnas parti En röst på Fredrik Reinfeldt är detsamma som att göra Sverige mer osäkert för oss medelsvenssons.

  Gilla

 • Anna H

  I Sundsvall finns ett tillhåll där s.k ”rättrogna” har ”efterfest” efter att de har varit i den närbelägna moskén. Skulle inte bli förvånad om det smäller eller händer något annat ”musse-relaterat” inom en snar framtid. Sundsvall har passerat ”point of no return” i fråga om invandring. Finns inte ett gathörn, parkbänk, busshållplats, bibliotek o.s.v som inte är upptaget av folk som röker, dricker kaffe och pratar högljutt på ett språk som låter som om de håller på att kräkas upp inälvorna.

  Gilla

 • Tony

  det är väl klart att även den terror organissationen plus en jävla
  massa andra liknande finns i noll koll landet, är man så
  extremkorkad som denna regering bevisligen är, så vore ju
  alla terrorister dumma om dom inte tog chansen där inga som
  helst hinder sätts upp för att mota sådana figurer vid gränsen!

  Gilla

 • nisse

  Det är bara en tidsfråga innan det kommer en muslim (självmordsbombare)
  Men det är det som skall till innan 7klövern vaknar….

  Gilla

  • angelicaplacet

   Jag tror inte att det går ut med en ensam självmordsbombare.Jag tror att det finns mängder med vapen gömda i landet i olika byggnader.

   Gilla

  • Kalasbetalaren

   Bara drömmar!
   Vi har väl redan haft en och ingen vaknade för det!
   Förlåt, stadsministern vaknade, men på fel sida och gjorde allt för att förminska hotet och hindra ”islamofobin” från att få fäste!

   Gilla

  • Bengt Lundström

   Hur menar du då Nisse? Själv tror jag att först då de (i vid mening) som försatt Sverige i det läge det befinner sig i själva blir drabbade, så kan det bli en förändring. Kan verka grymt att inse det, men Tiden för avledande & sövande joller måste få ett slut. Det finns gränser för vad utsatta människor som känner sig övergivna och förtryckta kan tåla. Tror inte att Svenskar är ”bättre” eller mera empatiska än de människor som nu gör uppror i andra länder.
   P.S.
   Har aldrig kostat en krona i bidrag. Nu Straffbeskattad pensionär

   Gilla

 • angelicaplacet

  Det här är någonting som jag också oroar mig över.Och jag tror absolut att det redan finns i Sverige och politikerna som inte har någon koll och beter sig flabbande och flamsande som om dom vore på någon kräftskiva och inte vill förstå hur farligt det är.Och hur många är det tex av dom ensamkommande barnen?
  Jag oroar mig för utvecklingen i mitt land.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Notera gärna att C Bildt idag går ut och gör en pudel mot sina tidigare islamska vurmare…Nu heter det helt plötsligt,att ISIS är en terrorgrupp som måste förgöras ! Den mannen är fullständigt från sina sinnen,och har oturen att alltid befinna sig på fel plats vid fel tillfälle…Sveriges ansikte utåt, och samtidigt en förrädare,genom sin roll inom Bilderberggruppen !

  Gilla

 • Kurt

  Perfekt för Isis, Put i Sverige och sen ”Hello Europe, here we come”
  Underbart med den fria rörligheten.

  Gilla

 • Kurt

  Skulle inte förvåna mig om Sverige är Basen för ISIS i Europa.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: