Fler asylsökande

Vi har redan vant oss vid att Migrationsverket skriver upp sina prognoser…

…inte bara en utan flera gånger per år.

Nu på morgonen släpper man en ny prognos och den pekar på 80 000 asylsökande i år, inte 61 000 som man tidigare räknat med. Självklart riktas kritik mot de kommuner som inte tar emot flyktingar och snart lär vi se hur regeringen tvingar kommunerna att ta emot syrier, irakier, somalier, afghaner, eritreaner och andra. Att säga stopp och låta övriga Europa ta ett större ansvar är givetvis inte aktuellt, så miljardrullningen lär inte bara fortsätta, utan eskalera.

Källa: SVT

Från igår.

Massflykt från Irak. FN förbereder sig för en massflykt av irakier. Minst 500 000 flydde staden Mosul och allt fler flyr nu de norra delarna av Irak och man befarar ett långt inbördeskrig i landet.

Idag finns 24 000 irakiska flyktingar i Sverige och därför räknar man med att många irakier söker sig hit där vänner och familjer redan befinner sig. ”Vi räknar med en internationell solidaritet och att flyende irakier tas väl emot”, säger FN:s talesman. Sverige bör därför förbereda sig på en flyktingström från Irak.

Källa: SvD

Jag har hela tiden trott att över 100 000 söker asyl i år. Vi får se om jag eller Migrationsverket hamnar närmas slutresultatet.

One thought on “Fler asylsökande

  1. Man måste ha försäkrat sig om att om det blir regimskifte
    så kommer denna idiotipolitik att fortsätta, för annars hade
    inte den sittande regeringen kunnat vara så pass styv i korken
    som man är, med att inte ta notis till att folk tycker att det är nog nu!

Kommentera