Utdömd skola får inga paviljonger

LIMHAMN, MALMÖ. Det finns inga paviljonger till första- och tredjeklasser på Geijerskolan till skolstarten i augusti. – Det här är ett dråpslag för att uttrycka det milt, säger rektor AnnaKarin Andersson.

Den utdömda Geijerskolan har varit en massmedial följetong. Till nästa läsår, med start i augusti, är det meningen att de utdömda klassrummen ska tömmas och en omfattande rivning och renovering ska ta fart.

Det var beskedet elever och föräldrar fick i samband med skolavslutningen. Men nu, i midsommarveckan, har villkoren förändrats. Stadsfastigheter hittar inga paviljonger till alla skolans första- och tredjeklassare, totalt sex klasser.

– Jag har precis fått det här beskedet från stadsfastigheter, säger AnnaKarin Andersson, en av skolans rektorer.

Lågstadieläraren Agneta Rosengren har arbetat på Geijerskolan i 34 år. Hon är rasande. – Jag ska börja med en etta i augusti. Nu hamnar vi i en lokal som ska rivas. Vi hade hoppats få fräscha lokaler, men tvingas tillbaka till ett klassrum med utdömd ventilation, säger hon.

Riktigt hur situationen har kunnat uppstå med så kort varsel, är oklart för skolledningen. – Vi har bara fått veta att det inte finns några paviljonger att uppbåda, säger AnnaKarin Andersson.

Så sent som i början av juni gav Malmös stadsbyggnadsnämnd bygglov till paviljongerna som inte finns.

Nu tvingas ni tillbaka till lokaler som Arbetsmiljöverket har dömt ut? – Det är vad vi vet i dag. Men vi har fått signaler om att man söker andra lösningar, säger AnnaKarin Andersson.

Hur länge dröjer paviljongerna? – Det vi har fått veta är tidigast vecka 37. Men min utgångspunkt är att vi måste lösa det här till skolstarten.

Agneta Rosengren har år efter år sett elever krokna i de slitna skollokalerna. – Eleverna blir givetvis trötta när ventilationen inte fungerar. På vintrarna har vi inte kunnat vädra. Nu tvingas vi flytta fram och tillbaka på ett par veckor. Det innebär ett kolossalt merarbete, säger hon.

-Pettersson noterar att det inte finns pengar till skollokaler i de området som expanderar för att svenskar flyr från innerstadens mångkulturella paradis men att Malmös rödgröna ”regering” tycker att de har råd med invandring och 4,5 miljarder i förlust samt de inser naturligtvis att i Limhamn röstar inte folk rödgrönt…

Superbussens pris   Förlust på 137 999 900 kronor   Malmö går 4,5 miljarder back  Sydsvenskan 

7 thoughts on “Utdömd skola får inga paviljonger

  1. Kan det vara så att man förbereder svenska folket för att tillåta hemskolning?

    När skolornas resultat blir tillräckligt usla kommer alltfler svenskar att vilja ta kontroll över barnens skolgång, i sina hem. Detta kommer att innebära att tomma stolar ställs till invandrarbarnens förfogande.

    Varför ska samhället satsa pengar på en svensk skolelev om resultatet i alla fall blir att denne inte kommer att anställas någonstans? Dels pga bristande kompetens, dels pga förtursregler som gynnar de invandrade telningarna.

    De få jobb som kräver kompetent utbildning kommer att tillsättas med hemskolade barn.

    Det staten tappar är indoktrineringsmöjligheten.

  2. Det skulle vara intressant att veta hur mycket som satsats på skolan i Rosengård och jämföra med motsvarande klasser i Limhamn.

  3. Varför inte kontakta den godhjärtade fastighetsägaren Jim Hoppe (Sellpower = JH Group) som trollat fram paviljonger vid åtminstone sin herrgård i Åtorp, för inhysning av asylanter? Han har någon koppling till en byggfirma och vill säkert donera till den svenska skolan i en sådan här nödsituation efter att han tjänat många miljoner med asylhotell.
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16555045.ab

Kommentera