68-årig kvinna fick hjälp – sen blev hon rånad av mörkhyade

VIVALLA, ÖREBRO. En 68-årig kvinna fick först hjälp av två män att ta ut pengar i en bankomat. Sen följde männen efter kvinnan – och knivrånade henne.

 – Hon upplevde dem som schyssta innan hon blev rånad, säger polisens vakthavande befäl Peter Persson.
Det var vid 10.45-tiden som polisen larmades till Vivalla efter att en äldre kvinna blivit utsatt för rån. Och enligt polisen verkar rånarna ha agerat väldigt cyniskt.

 – Kvinnan ska först ha fått hjälp av två män att ta ut pengar i en bankomat. När kvinnan fått sina pengar går hon mot Skaldegatan och där kommer männen i fatt henne och hotar henne med en kniv, berättar polisens vakthavande befäl Peter Persson.
Men kvinnan ville inte lämna ifrån sig väskan och det uppstod en dragkamp. Då ska en av männen skurit av axelremmen och knyckt väskan. Duon försvann sen från platsen.

 – Kvinnan blev förstås chockad. Men hon ska inte ha skadats fysiskt. Enligt signalementet var männen mörklädda och mörkhyade, säger Peter Persson.  När polisen kom till Vivalla såg en patrull två män som liknande de misstänkta gärningsmännen. När de såg polisen sprang de från platsen. Gärningsmännen är fortfarande på fri fot.

-Pettersson tycker inte det är något att gnälla över för det är kulturberikning och det är bra…

 NA 

4 thoughts on “68-årig kvinna fick hjälp – sen blev hon rånad av mörkhyade

  1. Nja, att man passerat 50 är ingen garanti. Var det inte en kvinna på 98 som blev våldtagen av en ung man?

    Är det inte märkligt att vi i Sverige ligger i topp på våldtäktsligan i världen men det är bara etniska svenska flickor/kvinnor som blir våldtagna? Om nu svenskarna vore sådana islamofober och rasister skulle inte de flesta som våldtas vara muslimskor?

    • Hmm… Kan tänka mig att det finns ett stort mörkertal beträffande våldtäkt av män. Det talar man inte om….

  2. Kvinnor över 50 blir rånade i parti och minut, om de har tur så slipper de att bli våldtagna som de yngre svenska kvinnorna blir. Men det är helt i sin ordning i det nya Sverige, så länge det inte står i strid med islam.
    Eller hur Herr Ullhagen?

Kommentera