Sverige varnas för ökad rasism *Uppdaterat

Det svenska FN-förbundet varnar för ökad rasism i Sverige.

”Det finns en tendens att sopa de här obehagliga tendenserna under mattan. I dag tolereras det att säga vissa saker man inte kunde säga förr. Utvecklingen går åt fel håll”, säger förbundets ordförande Alexander Gabelic.

Läs de fem punkter som rapporten tar upp och ställ er själva frågor sedan:

 • Punkt 1: ”Sammandrabbningar sker mellan extrema högergrupper och andra grupper vid demonstrationer”. Dessa ”andra grupper” är de vänsterextrema som t.o.m. Säpo har varnat för och som begått betydligt fler våldsdåd än sina motståndare.
 • Punkt 2: Minns den svarta man som misshandlades svårt framför sin son i Malmö. Ett bevisat rasistiskt hatbrott med araber från Mellanöstern som gärningsmän, men är muslimers och andra minoriteters rasism och hatbrott medräknat?
 • Punkt 3: Hur många attacker mot muslimska böneplatser har ni läst om och hur många attacker har muslimer begått mot judiska böneplatser? Jag misstänker att judar är mer utsatta än muslimer och det är framför allt utsatta av muslimer.
 • Punkt 4: Som vanligt är det synd om romer, men det är aldrig synd om dem som drabbas av romer, såväl butiksägare som gamla.

Läs de sista styckena i SvD:s artikel och ni inser snart är hela rapporten har en partipolitisk underton. Kanske inte konstigt när Alexander Gabelic är en socialdemokratisk politiker som petades från valbar plats till Riksdagen 2010 och som i maj missade chansen att ta sig in i Europaparlamentet. En bitter man som vill skapa sig själv lite uppmärksamhet m.a.o.

Källa: SvD

Rapporten i sin helhet kan ni läsa här.

Uppdaterat 20:50

Det finns ingen ökad rasism i Sverige”. Orden kommer från professorn Marie Demker. Däremot påpekas i artikeln att antalet anti-semitiska brott tredubblats i Malmö de senaste tre åren. Vilka som ligger bakom dessa brott har Malmös judiska befolkning själva berättat om och det är som bekant inte ”främlingsfientliga” och ”högerextrema” invånare, utan….

Svenska FN-förbundet är ingen organisation som är direkt underställd FN, utan en paraply-organisation som jobbar för att stödja FN med bistånd, fredsprojekt m.m. Här kan ni läsa vilka organisationer som går under namnet Svenska FN-förbundet.

 

6 thoughts on “Sverige varnas för ökad rasism *Uppdaterat

 1. Jo men visst ökar rasismen i landet, men det är mot det
  Svenska folket som rasismen har ökat, det var väl det
  dom menade figurerna . Eller?

 2. Bra att jag fick detta klart för mig. Fick tidigare intrycket av att FN kritiserade Sverige för rasism!? Men det är samma gamla propaganda av PK-svenskar igen. Det märks verkligen att det är valår.

  De skriker nazister även om dessa är en så liten grupp jämfört med de extrema vänstermupparna.

   • Nej, jag tror att flera fick den felaktiga uppfattningen. På nyheterna sa deras representant att de skulle föra det vidare till FN i Genève?

    Det var en faslig radda organisationer och fackförbund m m som var med där. Iofs litar man knappast på några av dem längre.

 3. Äsch. Det där är bara vanligt ordbajs från politikerkåren, ingen förutom det menlösa bryr sig om vad de säger.

Kommentera