Pudlar


Vi inleder nu en ny granskning, där vi tar upp politiskt korrekta medborgare, politiker, organisationer, arrangörer och andra som pudlar i känsliga frågor.

pudlar

Oktober 2015: Historikern Ingrid Lomfors visar en bild under sitt framförande i spektaklet ”Sverige tillsammans” med texten att ingen inhemsk svensk kultur existerar. Stark kritik uppstår, både från Sverigevänligt håll, men också från vissa borgerliga politiker och journalister. Hon hävdar då att orden på publicerad bild var tagna ur sitt sammanhang.

Oktober 2015: Frälsningsarméns Marie Willermark skriver rasistiska ord om vita i ett twitter, men efter starka reaktioner ber hon om ursäkt.

Augusti 2015: Stefan Hanna (C) säger sin hjärtas mening om flyktingpolitiken, men ber sedan om ursäkt för sitt ”kraftfulla” uttalanden om svensk flyktingpolitik.

Juni 2015: Magdalena Andersson (S) säger i en radiointervju att beslutet att sänka skatterna för pensionärerna inte var roligt. Efter stor uppmärksamhet i medier pudlar hon och menar att hon snubblade på orden.

Maj 2015: Morgan Johansson (S) hotar med att lösa upp börsnoterade företag som inte har minst 40 procent kvinnor i styrelsen. Efter hård kritik pudlar han några timmar senare och medger at förslaget inte är rimligt.

Mars 2015: Utrikesminister Margot Wallström (S) anklagar Saudiarabien för att leva under medeltida lagar. När allt fler arabländer protesterar och anser att Sverige lägger sig i deras styre, pudlar Wallström och menar att islamiska lagar inte har med islam att göra.

Februari 2015: Kulturminister Alice Bah Kuhnke (Mp) medgav efter nomineringen att hon nyttjat marijuana. Erkänner nu att det var parfymerad tobak.

Januari 2015: Vecka 2 utlovar kommunpolitikern Rasmus Persson (C) i Örebro gratis terapi och företräde till lediga jobb för de IS-krigare som tyvärr återvänder till kommunen. Han får stöd av bl.a. Lennart Bondesson (KD). Efter en massiv proteststorm tar nu både Persson och Bondesson tillbaks sina löften.

December 2014Sundsvalls kommun beslutar att avhysa 30 rumänska tiggare inför invigningen av den nya Sundsvalls bron och Kungens ankomst. Media lägger sig i och vips ber kommundirektören Stefan Söderlund de rumänska tiggarna om ursäkt och erbjöd dem att flytta tillbaks med löften om att el nu ska dras fram till husvagnarna.

September 2014: Mats Dagerlind, chefredaktör på Avpixlat, bjöds in av Sveriges Radio för att tillsammans med tre riksbekanta mediepersoner diskutera valresultatet. Detta uppmärksammades av en f.d. Expressenjournalist och nu går ansvariga på SR ut och ber om ursäkt med orden: ”Vi ber om ursäkt för att vårt omdöme brast”.

September 2014: Folkpartiet i Lindesberg öppnade för ett eventuellt samarbete med SD i kommunen och erkände att de lokala Sverigedemokraterna gjort ett bra jobb och att de står Fp mycket närmare än S. Om det var media som påverkade eller om partipiskan från högre ort ven, står ej att finna. Strax efteråt skrev Fp i Lindesberg ett pressmeddelande om att SD är uteslutet som samarbetspartner och att det så alltid kommer att förbli.

September 2014: Stefan Löfven (S) använder ordet zigenare i en intervju. Efter hot om att zigenare tänker rösta på andra partier, skriver Löfven och ber om ursäkt i ett brev.

Augusti 2014: En polis från Värmland säger det som många privatpersoner själva sett med egna ögon, nämligen att många tiggare anländer och lämnar i fina bilar. Efter att media uppmärksammar detta ångrar polisen sig och de ordval han använde.

Augusti 2014: I SVT:s utfrågning av Jimmie Åkesson attackerades han av Mats Knutsson och Anna Hedenmo, med siffror om Sverigedemokraternas budget för höjd a-kassa. Dagen efter går redaktören och programchefen i SVT ut och erkänner att siffrorna SVT presenterade (framtagna av moderater, TCO och Socialdemokraterna) inte var jämförbara med de som SD lade fram.

Augusti 2014Allianspartierna i Lund röstade nyligen ned ett förslag om ett utökat flyktingmottagande i kommunen. Tobias Billström (M) sade då aja baja och nu vill Allianspartierna utreda hur man ska kunna ta emot fler flyktingar i kommunen.

Augusti 2014: Chefredaktören Gunilla Persson på Smålandstidningen Östran skriver avtal med SD om att partiet får annonsera på förstasidan i tidningen. Efter internt bråk på tidningen där ledarredaktionens politiske chef, Peter Akinder, kritiserar detta avtal, stoppades SD:s annonsering på förstasidan. Gunilla Persson väljer då att pudla, med orden att ”det var ett misstag” och att politisk reklam på förstasidan inte är tillåtet av principiella skäl.

Augusti 2014: Socialdemokraten Omar Omeirat uttalar sig grovt rasistiskt och antisemitiskt på Facebook. Ordet ”judesvinen” ångrar han när de rasistiska orden uppmärksammas i media och hävdar att han använt fel ordval och ångrar de ord han använde.

Juli 2014: Mehmet Kaplan (Mp) svarade på en fråga av Erik Ullenhag om de muslimska jihadister som reser till Syrien och andra muslimska oroshärdar och svarar att de inte är värre än de svenskar som stred för Finland i finska vinterkriget. Efter uppmärksamheten i sociala medier, i alternativa medier och hos ytterst få medier pudlar han och ångrar sina ord.

Juli 2014: Tidigare i år gick flera skånska kommuner ut med uppgiften att det förekommer organiserat tiggeri på deras gator. Nu backar de helt och uppger att det inte alls finns några tiggarligor i deras kommuner och att de svarat fel i enkäter som skickats ut. Givetvis är det som Jimmie Åkesson sade i sitt Almedagstal. Så fort vi satte upp affischerna i Stockholms tunnelbana försvann problemet med det organiserade tiggeriet.

Juni 2014: Golnaz Hashemzadeh skriver om ett möte på ett flygplan där hon enligt henne själv samtalar med en brandman från Boden som uttrycker rasistiska ord och påtalar att detta är en allmän jargong på brandstationen. Nu pudlar Hashemzadeh och säger att allt var ett påhitt, vilket brandchefen i Boden redan påtalat.

Juni 2014: Urban Ahlin (S) hamnar i blåsväder när han (mycket riktigt) påstår att Socialdemokraterna drev SD-politik redan innan Sverigedemokraterna fanns. Han replikerar samma dag och hävdar att han missförståtts.

Juni 2014: Musikfestivalen Peace&Love bjuder in Kartellen, som ständigt förknippas med droger, brott och våld (lämpligt på en festival med det namnet?). Festivalen bryter dock kontraktet när huvudsponsorn Dalarnas Tidning drar tillbaks sitt sponsorstöd p.g.a. Kartellens bakgrund och framtoning. Drevet går då och flera artister med kända vänstersympatier hotar att hoppa av om Kartellen inte får spela. Peace&Love faller då för trycket och ber om ursäkt för att man behandlat Kartellen illa.

Maj 2014: Moderaten Thomas Werthén uppmanar folk att inte ge pengar till tiggare, då de enligt honom lever gott. Media lyfter upp detta och genast kommer bortförklaringar och ursäkter.

April 2013: Professor Mikael Hjerm från Umeå skriver en artikel där han anklagar äldre människor för att vara fördomsfulla och använder dessa ord: ”För att uttrycka det trubbigt, när de dör blir det bättre”. Alternativa medier tar upp detta och genast ber Hjerm om ursäkt. Ursprungsartikeln där orden står i näst sista stycket.

Februari 2013: Denna är inte ny, men vi frångår principen och tar med den här pudeln ändå, inte minst p.g.a. det typiska inslaget i ämnet migration. Tobias Billström säger i Agenda att Sverige måste minska invandringen för att klara de åtaganden svenska kommuner har. Reinfeldts partipiska ven, kritik kom inifrån partiet och vänstermedia rasade. Självklart ångrade Billström sina ord och idag är han en av största förespråkarna för större invandring och högre flyktingmottagning.


5 responses to “Pudlar

 • Albin

  Alla vill sänka skatterna för pensionärerna men när det kommer till kritan vill de inte.

  Gilla

 • pappasvenpappasven

  Golnaz Hashemzadeh Pudlar på sant PK-maner…….hur skulle det vara om PK-etablissemanget även lät Erik almqvist pudla osv . . . Det är skillnad på folk och folk. Vilket snömos…..med största sannolikhet så har samtalet aldrig ägt rum…och Golnaz är så tacksam för Sverige och svenskarnas sätt att vara

  ”För mig är det viktigt att bevara det som är svenskt, det jag ser som de svenska värdena. De värden som gjort oss till den demokrati vi är. Centralt bland de värdena är vår öppenhet och tolerans gentemot varandra. Det är vad en demokrati bygger på, att jag respekterar dig som människa tillräckligt mycket för att erkänna din existens, din åsikt och din röst.”

  Trist att Golnaz genom sitt första inlägg och även genom sitt andra inlägg avviker från de värden, den värdegrund, som hon uppskattar. Dvs det är OK att utnyttja den svenska ”snällheten” och ”godheten” för sig själv och sina barn men det är sedan OK att spotta på oss, brandmän, och nu i det senare inlägget en anonym skara i ansiktet……
  Det finns bara en förklaring till denna riktigt låga typ av beteende…hoppas DN ger henne andra arbetsuppgifter än detta!

  ”I texten nämndes att mannen var brandman och att han var från Boden. Detta var olyckligt eftersom mitt syfte med texten inte var att beskylla någon stad, arbetsplats eller person för rasism. Jag visste ingenting om förhållandena på brandstationen i Boden, och det var inte heller dessa jag ville belysa. Avsikten var att återge samtalet med mannen, som för mig var en tankeställare. Det kan ha varit så att det han skildrade hänt på någon annan brandstation, i någon annan stad. Det kan ha varit så att personen han menade hade behandlats illa inte hade brandstationen som arbetsgivare. Det kan ha varit så att det han sa helt enkelt inte var sant. Därför borde jag aldrig ha namngivit någon specifik ort.”

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Detta ska bli intressant att följa, Stefan K.

  I ämnet ”pudlar” lider man ju definitivt ingen brist på uppslag. Detta är ju ett ämne ( problem ), som nog tillhör ett av Sveriges största.

  Ju fler som ”pudlar” och inte står upp för sina åsikter, desto mer naggas det på, vår åsiktsfrihet i en levande demokrati.

  Gilla

 • Lena

  Suverän idé men det kommer att bli svettigt så många ”pudlar” som görs. Fin bild till idén !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: