Somaliska kvinnor från Sverige till krigets Syrien


Minst sex unga kvinnor från Stockholm har på kort tid rest till krigets Syrien för att på olika sätt stödja de muslimska rebellerna, skriver Dagens Nyheter.

Nu vädjar Islamiska förbundet i Järva om hjälp i ett brev till chefer inom polisen och stadsdelsförvaltningen.

— Framför allt behövs stöd när dessa ungdomar återvänder. De kommer att lida av posttraumatisk stress som troligen kräver vård och psykologiskt stöd, säger ordföranden Ibrahim Bouraleh.

Enligt Säpo lämnade minst 75 personer Sverige för att ansluta sig till al-Qaida-inspirerade grupper i Syrien förra året, och av dem var nästan samtliga män.

Det är känt att även kvinnor har rest till kriget för att stödja rebellsoldaterna, men det som skett under våren är ett nytt fenomen, säger psykologen Yassin Ekdahl, aktiv bland annat inom det europeiska nätverket Radicalisation Awareness Network.

-Pettersson tycker att det är dags att ändra lagen, den ”svensk” som väljer att slåss för främmande makt utan regeringens tillstånd ska bli av med sitt svenska medborgarskap och uppehållstillstånd och aldrig mer få sätta sin fot i vårt land.

När det dessutom är människor som flytt från krig som söker upp skiten igen kan de stanna där…islam är sjukt.


18 responses to “Somaliska kvinnor från Sverige till krigets Syrien

 • Lena

  De har blivit ”svenskar”, ”allt ordnar sig” hur illa det än ser ut.

  Gilla

 • Elaka gubben

  ”Damerna”kommer att bli väldigt överraskade när det går upp
  för dom vad araber tycker om svarta.He he he.
  Man önskar lycka till.Det behöver dom.

  Gilla

 • Tony

  Om dessa damer kommer tillbaka vilket inte är önskvärt,
  så hoppas jag att dom inte släpps in. Detta är ett bevis
  som något på att stora delar av dom som ljugit sig in i landet med motiveringen att dom flytt från krig, och sen när man fått
  uppehållstillstånd och medborgarskap återvänder dit för att
  kriga.

  Gilla

 • Kurt

  Fan i helvetet, här finns inga resurser för sjukvården speciellt inom psykvården. Och så ha dessa Muslimska svin mage att kräva vi ska ta hand om dessa Nackskotts aspiranter, Ja jag vet Pettersson du gilla inte detta. Men nackskotts aspiranter är de om de tas till fånge av sina muslimska vänner från den andra falangen. Nackskott om de ha tur, troligtvis få de huvud avskuren och damerna få sitt i löpande meter arabkuk innan de förpassas till paradiset.

  Gilla

  • Pettersson

   Kurt, när du föreslår dödsstraff med olika metoder får du göra det mot individer men inte mot hela grupper av folk…i det här fallet hoppas jag du avser de som åker till Syrien för att slåss, på olika sett, för islamisterna.

   Gilla

 • Crilla

  Kan vi inte samla ihop till en uppblåsbar Barbara åt grabbarna? Vi kan klistra på lite hår på ryggen så att den rätta känslan infinner sig…

  Gilla

 • Naivtive

  Bara sex st? Det är hårt helvete för dålig uppslutning för att hjälpa de presumtiva martyrerna i sin anpassning till 72 st. Ni inser väl att det inte duger på långa vägar.

  Ali häng på, och då menar jag att du skall hänga på dig en svart sopsäck och genast bege dig till närmsta rekryteringskontor för de små mörkögda skönheterna. Håll fanan högt!

  Gilla

 • ossie

  Bra hoppas att alla dessa vandrande tält försvinner ur vår åsyn.

  Gilla

 • Pica pica

  ”— Framför allt behövs stöd när dessa ungdomar återvänder. De kommer att lida av posttraumatisk stress som troligen kräver vård och psykologiskt stöd, säger ordföranden Ibrahim Bouraleh.”

  Nu får det vara nog! Ev PTS eller andra sjukdomar är självförvållade! De kan gå till Ibrahim Bouraleh och bli helade. Förmodligen kommer tjejerna tillbaka med barn i magen och HIV som så många andra sex-jihadister.

  Om Sverige lämnas för att ”strida” för annat land så ska de strippas på PUT eller medborgarskap. Då har de själva valt.

  Gilla

  • huginomunin

   Sen kan man ju fundera på hur de svenska veteranerna, som varit i krig på regeringens order, behandlas kontra hur bekymrade man är över blattteungarna som återvänder….

   Gilla

 • Undrande...

  Detta fanemej helt horribelt !!!
  De utsätter sig helt frivilligt för detta, sedan ska svenska staten bekosta vård för dessa, fy f–n!

  Gilla

 • Ruben

  Fälthoror är den rätta beteckningen för sånt här.

  Gilla

 • Robert Gustafsson

  Rebellhoror blir det väl av dessa tjejer!? Giftemål och skilsmässa om och om igen tills alla är nöjda.

  Gilla

 • Nisse

  Det verkar som att muslimerna inte kan leva utan krig.Bra om dom stannar där. så vi skattebetalare slipper försörja deregget…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: