Det var ett totalt kaos

Idag gjorde Lusharpan, därtill nödd och tvungen, ett av sina ytterst sällsynta besök i svensk sjukvård. När han anlände till receptionen på Vårdcentralen var det totalt kaos.

Ett antal nyanlända, ungefär 10 personer från vårt nya asylboende, som lägligt nog ligger granne med Vårdcentralen, stod och skrek i receptionen. Ansvarig sjuksköterska bakom receptionsdisken plus ytterligare två sjuksköterskor försökte förgäves få de nyanlända att förstå att de skulle ta en kölapp och sätta sig ner och vänta på sin tur, men det fungerade inte. Ingen av dem pratade svenska, det var bara en som pratade knagglig engelska. Varje gång sköterskan försökte att förklara att man måste vänta så steg aptjattret till oanade höjder. Att vänta var det inte tal om.

Vad man kunde se var det ingen som var allvarligt skadad. Det gick faktiskt inte ens att se vem det var som skulle föreställa att vara sjuk

Kön i reception bara växte och växte och till slut började ett antal pensionärstanter som satt bredvid Lusharpan att muttra och undrade om man inte kunde lära de där människorna lite folkvett. När Lusharpan svarade att det ska dom inte räkna med, utan de här människorna är vana att tränga sig före alla i kön så vände sig samtliga närvarande i väntrummet om och tittade på Lusharpan. En del nickade instämmande, andra såg bara sura ut, men sa inget.

Till slut gav sköterskorna upp och hämtade en solbränd läkare av utrikisk härkomst som släpade iväg hela sällskapet från receptionen. Någon betalning erlades naturligtvis inte, utan man knallade bara rätt in precis som det fina herrefolk man är.

Damerna bredvid Lusharpan forsatte att muttra. Kommentarer som ”vad ska dom här att göra” och liknande hördes i väntrummet. Ska Lusharpan göra en bedömning att slutresultatet av förmiddagens intermezzo så är det att SD i Karlsborg kommer att få ytterligare ett antal röster i det kommande valet. Men Karlsborgarna som använder sig av Vårdcentralen kan nog fortsatt förvänta sig att hamna sist i vårdkön.

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

6 thoughts on “Det var ett totalt kaos

  1. Väntar spänt på att kommunlistan för Karlsborg skall publiceras på valmyndigheten.

  2. Låter lite som Södertälje sjukhus akut. Känner folk som jobbar där och de berättar att ungefär så går det till när någon rispat sig i fingret och hela släkten är där och säger att deras släkting håller på och dör och måste få träffa, helst en manlig, läkare omedelbums.

  3. Så hänvänder de sig också till akuten för smärre blessyrer, typ obstipation och nageltrång.

  4. Härliga valarbetare, vilken energi!
    Det är bara att ta fram popcornen och invänta nästa valvaka!

  5. I natt blir det kaos på alla akuter. Svenska folket har bunkrat sprit så det räcker för ett mindre sjöslag. Jag råder alla invandrare att hålla sig inomhus.

Kommentera