Qatar och fotbolls-vm

Det mesta kan köpas för pengar, så också stora idrottsevenemang.

Fotbolls-VM i Qatar 2022 har kantats av negativ publicitet. Allt från slavliknande villkor för de som arbetar på arenabyggena, till klädkrav och nu också mutor.

Med hjälp av tiotals miljoner röstade framför allt fotbollsdelegater från Afrika och Karibien fram Qatar som arrangör av 2022 års fotbolls-VM. En annan som mutades var Fifas vice ordförande, som enligt Sunday Times fick 18 miljoner.

Sunday Times har kommit över miljontals dokument som avslöjar hur hjärnan bakom mutorna, Mohamed bin Hammam, via fonder i det egna bolaget slussat miljoner till mutbara delegater i då främst Afrika och Karibien. Hammam har också en bakgrund som ordförande i det asiatiska fotbollsförbundet.

Många fotbollsälskare ifrågasatte redan från början Qatar som värdland för detta gigantiska evenemang, men nu har vi svaret framför oss.

Källa: SR

Tidigare på Petterssons har ni kunnat läsa om misstänkt korruption och en klädkod som inte lär uppskattas av världens fotbollssupportrar.

När vi nu läser om mutor och miljontals kronor som förmedlas till mutbara personer, undrar vi alla om det också finns mutbara politiker, regeringar och myndigheter världen över som faller för trycket när oljemiljoner rullar ned framför fötterna på dem? Hur många moskéer har exempelvis byggts i Sverige och övriga Europa, i utbyte mot att arabiska oljepengar satsas i olika projekt?

Läs om moskén i Umeå, som om den blir av, kommer att finansieras med åtskilliga miljoner från en fond i just Qatar. Luktar kombinationen Qatar, fond och miljoner misstänkt likt det vi nu kan läsa om fotbolls-VM?

 

4 thoughts on “Qatar och fotbolls-vm

  1. Det var väl ingen överraskning att de mutat sig till VM. Att det inte går att spela i 50 gr hetta hade de ingen aaaaning om.

  2. Här borde nu alla vara med på att göra rent hus i den här muthärvan. Varenda muslimskt land och varenda Afrikanska bör givetvis sparkas ut ur Fifa tillsammas med Fifas mutkolvar och karibiska. Därefter kan de hålla VM i mutning i dessa länder, men fotbollsutbytet ska upphöra och alla profesionella fotbollsspelare som inte bor i sitt hemland, ska skickas hem. Allt detta måste göras för att ta tillbaka fotbollens själ, och allt ruffel och båg som fotbollen får stå för, ska skickas vidare till peninggudarna i Qatar, Dubai, Förorenade Arabemiraten, Saudiarabien samt Kuwait.
    Riskerna för uppgjorda matcher är så stor, att inga chansningar kan ges. Ge VM till ett bra fotbollsland och skicka med pengar för arrangemanget som ska redovisas ner till sista eurocenten samt kasta ut Blatter, är det därifrån ordet blatte härstammar? Intresset för bastufotboll lär inte heller vara så stort hos fotbollsadeln, skicka ned Interpol med sina tuffaste poliser för att lagföra det värsta muslimdrägget och ha sedan lämpliga straff i Iran.

  3. Om det kan vara från detta land,som den numera riksbekanta Sara (heter något annat som tydligen inte X-pressen kan stava till) 51 år,kommer och benämnes ”ett av världens mest diktatoriska länder” ?
    I tisdag skickade man hem denna parasit,som levt i Sverige under 12 år,och arbetat sammanlagt 6 månader under denna tids.Med svenska extremisters hjälp,kunde hon redan igår återvända.
    Snyftreportaget i dagens upplaga,förklarar vilken chock hon fick i sitt hemland trots,att hon inte ens lämnade terminalen.
    En chock som hon ännu inte återhämtat sig från.Om denna sedan räcker för ”sjokkassa” i Absurdistan är tvivelaktigt eftersom utvisningen fortfarande gäller…Dårhuset gör verkligen skäl för namnet !

Kommentera