Polisen är orolig för slaveri

NORGE. ”Vi har träffat människor som har tjänat 19 kronor i timmen. Polisen är orolig för slaveri i den norska biltvättbranschen och säger att det finns många värstingar i Oslo och Norge. Polisen och yrkesinspektionen har avslöjat omfattande brister i 100-tals biltvätthallar i landet. De tror att det förekommer slaveri i branschen.

”Vi har träffat människor som har förtjänat 19 kronor i timmen. Det är slaveri, säger polisinspektör Alf-Magne Fredriksen.

Granskningen har visat att flera av de anställda bor på tvätterierna, bland annat på Risløkka Bilvård i Oslo, Norge. Hos Supershine på Ensjø användes illegal arbetskraft.

Yrkesinspektionen har gjort 390 inspektioner hittills i år. Kraven är inte uppfyllda i en enda kontroll, säger inspektör Knut Morten Alvestad vid Yrkesinspektion.

De anställda kommer ofta in i Spanien och Italien med hjälp av människosmugglare, sedan tar agenter dem till Norge med hjälp av Ryanair biljett. Här är lockas de papperslösa, som ofta har satt sig i skuld, med bra jobbmöjligheter.

Tidigare har vi sett ”modernt slaveri” i byggbranschen nu ser vi det i bilvårdsbranschen och kunderna borde tänka sig för när de ser tre-fyra människor kasta sig över bilen och handtvätta den för 150 kronor.

Kvitton visar att de mesta av pengarna skickas till familjen i hemlandet.

-Pettersson säger att det är tur att vi slipper sådana avarter i Sverige, hit kommer inga smugglare, skattesmitare och slavhandlare, då skulle PK rapportera om det…

Osloby 

8 thoughts on “Polisen är orolig för slaveri

  1. Nja Pettersson…I min lilla stad finns faktiskt även sådana tvättinrättningar.
    Själv har jag aldrig nyttjat dem men sett,att en heltvätt för personbil kostar 60:- Man t.o.m. konkurrerar ut mackarnas tvätthallar !
    Speciellt omtyckt tycks det vara för åkerier…

  2. Slaveri, jaha? Det är ju inte första gången, och inte sista heller.
    Men nu är det ju så våra politiker vill ha det, då får vi vara toleranta.
    Varför ska jag bry mig om utifall maktelitens gunstlingar blir förslavad av någon annan av samma elits gunstlingar.
    Om invandrare vill förslava, misshandla, våldta eller mörda varandra är inte min sak, eller ska vi alla hjälpas åt även här?, Makteliten får allt ta hand om de sina.

  3. Det är nog detta som är meningen med 7-klöverns massinvandring – att dumpa lönerna. De sista åren har visat att löneskillnaderna ökat markant.

    Bara politikerna har fina avtal och kan sko sig själva. Korruptionen ökar i Sverige.

  4. Så lite som dem arbetar, så kan det knappast bli farligt. Titta på skylten de har i Ljusnarsberg och som Pettersson lagt ut på bloggen så förstår ni.

  5. Så där går det när man låter massinvandringen helt ta över. De borde lära sig av Sverige hur man bedriver ansvarsfull invandring så blir det inte som i Norge. Vi är världsmästare här i Sverige på precis allting. Lyssna på oss nästa gång!

    • Jag vet att man säger ”Die Dummen Schweden” men ha aldrig hört ”Die Dummen Norweger”

    • Crilla….
      Problemet är att alldeles för många Svenskar tro på att man är Världsmästare på precise allting och anser sig ha en gudagiven rätt att ”läxa” upp resten av världen.

Kommentera