Man kan vara rasist…

Man kan vara rasist när man tror att människan är uppdelad i separata och exklusiva biologiska enheter som kallas raser. I Sverige är man även rasist om man inte tycker som majoriteten och majoriteten saknar argument för sin sak.

Man kan vara nationalist när man tror på nationen och den gemenskap som en enhetlig nation skapar. En nationalist menar att gemenskapen i en nation kan minska friktionerna i ett samhälle och på så sätt ge bidra till en positiv samhällsutveckling. Nationalism får inte förväxlas med nazism och fascism som är något helt annat.  

Det finns även något som kallas islamist – det är en benämning på förståndshandikappade som trots att facit visar att de har fel är beredda att döda för att få rätt.

…sedan finns det, ja, jag vet i fan inte vad det är…

2014-06-03_2034

 

4 thoughts on “Man kan vara rasist…

  1. Har just sett tråkiga miner från reportrar och moderatorer på ARD..
    Orsak är de framgångar som Assad har fått vid dagens val.
    Intervjuerna med de USA/EU-stödda rebellerna var nedslående.Dessa har nu tvingats till krig mot ISIS och Al-Qaida terrorister…Orsaken till dessa inomislamistiska strider är också Assad skyldig för.Assads armè har drivit dessa eckel av muslimer norrut !
    Ja så låter det,från ett av de EU-länder som åter satsat på fel häst !Hela Arabiska våren har blivit iskall….

  2. Apropos rasist. Det måste vara ett av svenskans mest använda ord just nu.

    Löste ett korsord häromdagen. Det stod xenofob och svaret blev naturligtvis rasist!

    • Till och med korsordet. Du får sluta med DN:s korsord?

      Den enda gången som jag läser Aftonbladet är när jag får den på flyget och det enda som är värt något i den är korsorden.

  3. Den var jävligt bra Pettersson! 🙂 Tur att vi inte lever i den tidsepoken, då hade du med största sannolikhet hamnat hos Sicherheitsdienst.

Kommentera