Det kostar miljoner att städa efter zigenarna

OSLO. Staden Oslo spenderar år mer än fem miljoner kronor på saneringsarbetet efter romer. Tiggarna är fler en någonsin och det är kamp om de bästa platserna att tigga.

De visar ingen respekt för förbudet att kampa i parker och grönområden, de är dessutom mycket rörliga och flyttar runt mellan olika platser. De städar inte efter sig och lämnar mycket avföring kvar i området.  VG.

2014-06-02_1801

– Pettersson tror att det kostar ännu mer i Sverige…se nedan

TIDIGARE 2014-04-15: 121 ton skräp har forslats bort från zigenarlägret i Högdalen. Hittills har staden städat för en halv miljon kronor. – Vi behöver dubbelt så många platser på härbärgen för att undvika samma problem i höst, säger Stefan Nilsson (MP).

Efter avhysningen i Högdalen städade exploateringskontoret bort resterna av kåkstaden. Totalt forslade entreprenörerna bort 121 ton skräp. Det handlade om bland annat soffor, bildäck, cyklar och byggmaterial.

– Det var ofattbara mängder, säger Ulf Eriksson från Hifab, projektledare för städningen. Vi jobbade i sju arbetsdagar för att få bort allt.

Hittills har städningen i Högdalen kostat över en halv miljon kronor. Just nu håller även exploateringskontoret på att undersöka hur mycket mer det kommer att kosta att restaurera området och för den fortsatta saneringen.

Maggan Cervinger, parkförvaltare i Årsta-Enskede-Vantör, räknar med åtminstone en halv miljon till för att rusta upp området och återställa elljusspåret och naturen.

-Pettersson säger att det bara är ett läger i Sverige. Hur många det finns totalt vet väl ingen. Men man kan undra om zigenarna, romerna, östeuropéerna och allt vad de kallas inte har några skyldigheter när de gästar vårt land.

Skicka hem dem med hjälp av lagen…”…Som EU-medborgare har du rätt att vara i Sverige utan uppehållstillstånd om du har pengar så att du kan försörja dig. Du har också rätt att börja arbeta eller studera i Sverige. Vill du stanna längre tid än tre månader ska du registrera din uppehållsrätt hos Migrationsverket…”

2014-04-15_2022 2014-04-15_2023

Mitti.se   Tidigare HÄR 

6 thoughts on “Det kostar miljoner att städa efter zigenarna

  1. Låt svenska politiker städa efter dem det är de som ger dem möjligheten att vara här.

  2. Att zigenarna inte skäms hur dom beter sig mot naturen.

    Här lär vi barna att inte skräpa ner – hur ska dom förstå, att regeringen vill att dessa människor ska få vara här i Sverige?

  3. Det logiska vore att samla in alla tattar-älskare och låta dessa städa upp efter sina älsklingar. Win-win så att säga.

  4. Jag såg snyftartikeln om det romska par som fått ”sin” bil vandaliserad. De bodde i en ny fräsch hyrbil. Hur sjutton har de råd att hyra en bil här?

    Det blir allt svårare att tro på PK-medias och deras egna snyftisar om fattigdom och elände.

    Saneringskostnaderna tycker jag respektive stadskontor ska skriva ut en räkning på och skicka till Rumänska ambassaden eller EU-kommissionär.

  5. Jag kommer osökt att tänka på bonden som surnade till när dom bosatte sig alldeles bredvid hans åker. Men han fann på råd, han tog fram gödselspridaren och blev snart av med sina nu väldoftande besökare. Såg ett Youtubeklipp på bloggen tidigare.

Kommentera