Reinfeldt erkänner: Migrationuppgörelsen var en bestraffning av väljarna

Uppdaterat 2014-05 -31  kl. 10:35

I ett ovanligt hårt angrepp på Sverigedemokraterna idag avslöjade statsministern bland annat att migrationsuppgörelsen med Miljöpartiet från förra året syftade till att visa för SD-väljare att det blir ännu större invandring med SD i riksdagen.

Landsförrädaren renfäll i profil

På förmiddagen idag höll statsminister Fredrik Reinfeldt en gästföreläsning för studenter i statsvetenskap på Stockholms Universitet. (Se även Fria Tiders ledare om föreläsningen.)

Enligt programmet skulle det handla om “politikens roll och hur Sverige påverkas av medlemskapet i Europeiska Unionen”, men en stor del av föreläsningen kom att handla om regeringens syn på det snabbväxande oppositionspartiet Sverigedemokraterna.

Svårt att nå fram till SD-väljare

Moderatledaren klagade bland annat på att han tyckte det var svårt att nå fram till sverigedemokratiska väljare eftersom de tar del av andra mediekanaler än de där regeringens budskap får stå oemotsagt.

Tar man in deras verklighetsbeskrivning ser man ett helt annat Sverige. Lyssnar man på det och inget annat får man en helt annan verklighetsbild och det gör att det är otroligt svårt för mig att nå fram.

Att det skulle gå att “nå fram” genom en öppen debatt i sakfrågorna avfärdade dock Fredrik Reinfeldt eftersom det helt enkelt finns för många samhällsproblem kopplade till invandringen.

Vi kan inte tro att vi i öppen debatt tar hand om fenomenet Sverigedemokraterna, vi måste i grunden inse att det finns samhällsproblem kopplade till integration och invandring, brottslighet, globalisering och omställning av Sverige som vi måste lösa. Vi måste ge människor hopp om att det är problem som går att lösa. Det är det vi försöker göra.

Migrationsuppgörelsen syftade till att bestraffa SD-väljare

Statsministern kom även med ett intressant avslöjande i sitt tal till studenterna. Uppgörelsen med Miljöpartiet, som bland annat innefattar gratis sjukvård till personer som uppehåller sig illegalt i Sverige, var enligt moderatledaren en bestraffning av SD-väljare för att de skulle förstå att flyktingpolitiken kommer att bli ännu liberalare om man röstar på Sverigedemokraterna.
Budskapet till väljarna är att det inte ska gå att ändra på invandringspolitiken på demokratisk väg utan att varje röst, oavsett vilket parti man lägger den på, blir en röst för ökad invandring.
– Vi ska isolera dem från inflytande, sade han bland annat och hävdade att det var just det han hade gjort när regeringen kort efter valet slöt en överenskommelse med Miljöpartiet om asyl- och migrationspolitiken.
– Effekten av SD var att vi fick en politik i motsatt riktning, förklarade statsministern belåtet.

Jimmie Åkesson svarar statsministern

I ett pressmeddelande  menar Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson att statsministerns utfall mot hans parti är en reaktion på dess opinionsframgångar den senaste tiden.
– Detta är ett sätt för Reinfeldt att bemöta den väljarflykt som man ser bland annat från Moderaterna till oss just nu. Han märker förmodligen hur en majoritetsregering blir allt mer osannolik. Jag tycker dock att det är märkligt och beklagligt att han väljer att använda detta ovanligt hårda tonläge och samtidigt utesluta alla former av diskussion. Ett sunt politiskt klimat kräver att man kan tala respektfullt även med politiska motståndare.

Läs mera på FRIA TIDER

Olli Rein kan inte hålla med Statsministern om att han hållit en gästföreläsning i statskunskap på Stockholms universitet. Istället bör hans uppträdande  mer hänföras till sandlådementalitet och barnsligt uppträdande i största allmänhet, vilket knappast gynnar någon i Sveriges land, förutom honom själv och Miljöpartiets dödgrävare.

Avgå med omedelbar verkan Fredrik Reinfeldt, ditt barnsliga beteende hotar Sveriges framtid, och du har inga som helst idéer om vad du ska göra för att ta dig ur problemet med den alltmer havererade integreringen av de invandrare  ni släpper in i vårt land. Erkänn ditt tillkortakommande och gå självmant, så slipper du kanske undan med ett kortare fängelsestraff, om inte väntar snart en process om ministerstyre på hög nivå.

Fredrik Reinfeldt tar en nap

29 thoughts on “Reinfeldt erkänner: Migrationuppgörelsen var en bestraffning av väljarna

 1. Att han är så satans korkad att han till och med erkänner
  att han straffade SD s väljare för att dom enligt honom
  röstade fel , visar på att han är ett ämne till diktator, och
  som sådan skall han röstas bort från det ämbete han har,
  Så brukar hövdingar från någon infödingsstam bete sig, så
  han övar kanske på att söka sig tillbaks till sina rötter!

 2. Rädda sig den som kan, rösta rätt, få bort människan ur vår åsyn vid nästa val…

 3. Om ett företag skulle utöka sin arbetsstyrka med 20 % och bara anställa outbildade och tom analfabeter som sällan kunde bidra med något och dessutom ge alla nyanlända full lön plus extra förmåner så skulle alla personer som har någon som helst verklighetsuppfattning inse att det företaget skulle gå i konkurs inom en icke alltför avlägsen framtid.

  Men när man sköter landet Sverige på precis samma sätt då är det inte så många som reagerar konstigt nog. Det finns tom en del som tycker att det är bra fast varningsklockorna borde ringa på högsta nivå.

 4. Undrar vad pajasen har för diagnos egentligen ?
  Tack gode gud för att vi kommer att slippa se den här idioten efter valet.

  • Jag är mycket orolig för vad som kommer då, det finns mer att suga ur ”kommunistsystemet”, tror en liten tid till. Sedan brakar det !

  • Valsöndagen lär han smyga bakvägen så att hans svans med treudden inte kommer i TV på bästa sändningstid. Som jag skrev om hans tal i Palmedalen förra året. Att det var sista gången 2014 som han höll tal där som varandes Statsminister av Sverige. Som
   partiledare utan regeringsmakt är det inte troligt att han kommer tillbaka till toppolitiken någon mer gång. Vi har fått nock som man säger i vårt västra broderland. Jag hoppas att en bro är byggd mellan SD, Dansk Folkeparti och Norska framstegspartiet, gärna även med Tyska, Brittiska och Holländska likatänkande. Vi är folk som är vana att samarbeta, och skillnaderna mellan oss är ganska små.

 5. Extremt OT försökte komentera på SN men oj vad svårt det var gäller dem svagaste och herr F:R har sett till att dem som redan är utslagna och fattiga får det ännu sämre jag kan bara hålla med dem flesta insändare även om jag inte skulle klämma ur mig så hårda ord

  • Tycker det är bra med att det finns en sida där allas åsikt får komma till tals där det inte stoppas via plus elr annan dynga Tack för en bra sida även om den kan vara lite för bisarr ibland (vissa video klipp).

   Tar tummen ner då det bevisar att den personen ifråga tycker att dem gamla och sjuka och samhällets svagaste ska lida vilken hemsk människo syn

 6. Svinhugg går igen, Eller den som gräver en grop åt andra faller oftas i Själv. Fredrik !

 7. F.R. sa bl.a följande, citat Den största utmaningen framöver för Sverige och Europa är att ordna så att också okvalificerad arbetskraft kan få plats på arbetsmarknaden, sade statsministern också:
  – Att få en arbetsmarknad som ger alla en möjlighet att komma in är den allt överskuggande och svåraste uppgiften.
  Han tillade att tiden då det räckte att komma på morgonen och erbjuda två händer är förbi, de jobben finns inte längre.” slut citat.

  Hur ska det då vara möjligt att engagera ungdomar som inte klarar betygskraven för gymnasieutbildning i arbeten i Sverige? Som vanligt gavs inga svar på detta eftersom ingen av våra politiker i PK- maffian har en aaaning om detta.

 8. Sveriges stadsminister är sjuk i huvudet.
  Det skriver jag som är bosatt i Finland. Det är många som inte tror på detta vad han har sagt. Sanningen kommer fram. Stadsminister skyller på SD- väljare för ökat indvandringen. I själva verket är han själv som bär huvudansvaret som stadsminister och medverkar ivrigt att man ta folk utifrån.

 9. Det får inte vara sant att Sveriges statsminister sagt detta!! Det måste vara ett falskt referat då det inte står ens minsta lilla notis i våra statsbärande tidningar om att vi har en diktator i Rosenbad.

 10. Reinfeldt verkar tro att det är nån djävla lekstuga att vara statsminister men för mig är politik en fråga om liv och död! Han skall inte komma undan i långa loppet. Han skall ställas till svars för vad han gjort!

 11. Finns fler som har problem med SD:
  ”http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article12565415.ab”

  Jag blir rädd för den mamman. Hur tror hon att hon kommer att få sin ålderdom tryggad? INTE eller hur?

  ”Drevet går!”

  MEN för att vinna valet måste vänstern besegras och där finns inte SD, HÄPP!

  Men vi kan väl hoppas att bara ”dom rika” röstar på M som förr i tiden då det hette högerpartiet….och hade ett lite annorlunda partiprogram….”kapitalet vs arbetarna” nu har vi fått ”kapitalet vs ”dom andra””

  Gruppen med arbetslösa, sjuka, olika typer av pensionärer osv missgynnas med en halvering av sina ersättningar/pensioner.
  80 Miljarder mindre i skatt för de arbetande skulle kunna dubbla pensionerna i ett nafs! Som en tanke är det precis det som ett borttaget jobbskatteavdrag skulle medföra.

  Finns ett litet feltänk i ett annars rätt tänk:
  – jobbskatteavdrag ger fler i arbete! JAPP om det finns jobb annars inte. De som jobbar får mer pengar MEN se jobbskatteavdraget som ett bidrag liksom andra bidrag…plocka bort jobbskatteavdraget…naturligtvis jobbar folk mer då…precis som alla i de utsatta grupperna nu förmodas jobba mer…tyvärr så är det väldigt mycket lättare att öka arbetstiden än att ”byta” grupp…inte kan man välja och bli frisk i arbete eller yngre…Eller hur?

 12. Landsförrädare i klass med Bergling och Wennerström. Isoleringscell på Kumla rekommenderas.

 13. Detta visar varför såna barnsliga människor ska hållas borta från makten. Man borde göra nån slags mental ”åldersbestämning” på folk som tilldelas makt.

 14. Helt klart har SD:s ökning skakat om rejält. Men detta motdrag av Rheinfeldt är ett allvarligt bevis för att karln har flippat ur. Patetiskt!

 15. Ingenting i Afornbladet eller Expressen om detta idag? Mycket synd, detta borde verkligen svenska folket få läsa.

 16. Argus:
  Enl.dig ännu ett bevis för den gamla sentesen;”Ränderna går aldrig ur ”
  I Reinfeldts fall skulle man kunna tillägga ”färgen går aldrig ur”,m.a.o tvättäkta !

 17. En bra psykolog skulle nog kunna visa att referensen till just djungeltrumma manifesterar en dålig självkänsla på gränsen till självhat. Karln har helt enkelt mindervärdighetskomplex för att hans anfäder kommunicerade på ett visst sätt.

 18. Ja men vad har han emot djungeltrummor, han massimporterar
  ju sådana varje dag! Men han sade också en intressant sak, att
  uppgörelsen med miljötalibanerna var ett sätt att straffa Sd s
  väljare?? Han anser då tydligen att han har rätt att vräka ut
  hundratals miljoner av skattebetalarnas pengar för att människor
  röstar på ett visst parti i ett fritt val? Mycket intressant! Undrar
  om det kommer att uppmärksammas i svensk media?
  Han verkar att ha stora problem i dom övre regionerna!

  • Tony:
   Har skrivit det tidigare,och upprepar det åter.Denne figur måste gå på någon form av droger..Ibland gömmer han sig och är stocktyst,nästan människoskygg.I höstens partiledaredebatt,och senast igår svävar han ut som en höggradigt berusad !! Mannen saknar normalintelligens,viket inte minst gårdagens bla.bla är ett bevis för !! Om det sedan är av svåra påkomna psykiska skäl,eller medfödda anlag får experterna söka reda ut…

   • Ja man börjar att förstå varför Filippa lämnade honom!
    Han är kanske en av dom nya khat tuggarna, tycker att
    hans blick fladdrar oroväckande!
    Det är ju något som inte står rätt till när han går ut och
    försöker att straffa folk om dom röstar på fel parti !

Kommentera