Tonåring vandaliserade HBV-hem

HAGFORS. Polisen har under söndagen sökt efter en 19-åring som gått bärsärk på HVB-hem i Hagfors. – Han har slagit sönder massor, bland annat en fönsterruta, ett skrivbord och en dator, säger Bjarne Andersson vid polisen i Värmland.

19-åringen ska även ha hotat personalen på boendet och misshandlat en av dem med minst ett slag. Polisen har sökt efter den unga mannen med flera polispatruller, varav tre med hund, i skogarna kring HVB-hemmet. Dock utan att finna honom.

– Allt tyder på att han tagit sig från platsen, det finns en större väg i närheten så han kan ju ha liftat.

-Pettersson noterar att ”tonåringen” som NWT väljer att kalla honom är ett så kallat ”ensamkommande barn” boende på Briggen som Hagfors kommun skriver nedanstående om.

“Briggen är Hagfors kommuns HVB-hem för ensamkommande flyktingungdomar, det vill säga ungdomar som söker asyl eller har fått permanent uppehållstillstånd. På Briggen finns det plats för 18 ungdomar i åldrarna 13-20 år och vi har även några utslussningslägenheter. På boendet finns tio handledare och en föreståndare anställda.

Vår målsättning är att under trygga förhållanden ge ungdomar förutsättningar för en bra integrering i det svenska samhället och verka för en meningsfull vardag”

 

3 thoughts on “Tonåring vandaliserade HBV-hem

  1. Varför är övre gräns 20 år? I Finland har de lägre än 18 år. Särskilt som dessa baarn uppger mellan 5 och 10 år lägre ålder.

    Det är den dyraste formen av att ta in flyktingar och då har man säkert inte räknat in allt de förstör. Och inte är de ensamma har de visat sig utan ankarbarn som sen får hit hela familjen.

    Sluta ljuga i svenska folket!

  2. Det skulle vara mycket bättre om vi satsade skattepengar på våra Svenska ungdomar. Som jobb o bostad !!!

Kommentera