Birro: ”SD talar ett språk folk begriper”

Marcus Birro skriver en krönika i Expressen där han låter bli att utmåla Sverigedemokratiska väljare som rasister.

Problemet med att klassa SD som ett rasistiskt parti är att man samtidigt klassar alla de som röstar på dem som rasister och jag tror helt enkelt inte att det är så enkelt.”

Birro börjar sin krönika med några bra och viktiga meningar som säger ganska mycket om dagens Sverige.

Har du fel åsikter i politiska frågor förvandlas du genast till andras fiende och då spelar det ingen roll vilken typ av människa du är, vilka förtjänster du har och vad du gör för vårt gemensamma samhälle. Röstar du fel är detta ingenting värt.

Birro nämner lite om morgondagens förlorare och hävdar att den redan finns här. Det är inte kvinnorna, det är inte förorternas invånare och det är inte medelklassen i våra städer. Morgondagens och dagens förlorare är enligt Marcus Birro de unga män på landsbygden som halkar allt längre efter i skolan, som blir kvar i småstäder utan jobb och framtid medan kvinnorna söker sig till högskolor och städerna. M.a.o. de personer som media och politiska motståndare kallar för rasister.

Birro framhäver det viktiga i att inget annat parti lyfter dessa unga mäns frågor, annat än just Sverigedemokraterna. FI får allas uppmärksamhet för att de lyfter feminismen och hyllas därmed unisont av media och delar av etablissemanget. SD är dubbelt så stora som FI och Birro förundras över detta då inga tar deras främsta målgruppers oro på allvar.

De tysta männen har hittat ett alternativ i SD, ett parti som talar på ett språk de förstår och som dessutom talar om sådant de känner igen sig i.

Källa: Expressen

7 thoughts on “Birro: ”SD talar ett språk folk begriper”

  1. Problemet med Birros resonemang är att när SD når 15 % finns inte längre ett demografiskt (unga män på landsbygden) underlag för hans ”insikter” 🙂

    Undrar om han tänkt så långt?

  2. Inte så konstigt om man har ett vi-och-dom tänkande så blir det på detta sätt. Som vanligt så skall man alltid ”betrakta tvärtom” Kan det vara så att?? FR egentligen driver ett vi-och-dom tänkande. MEN för att mota Olle i grind så beskyller han andra?

  3. Jag känner inte Marcus Birro personligen, men jag tror och hoppas att han är en underbar man och familjefar privat.
    Han är däremot en mycket obehaglig figur professionellt och i sitt publika uttryck. En sällsynt ivrig kappvändare och opurtunist som alltid framhäver sin egen person oaktat vad han i sina artiklar försöker påvisa.
    Något så ovanligt som en megaloman utan självförakt, det är också det som gör honom intressant.

  4. Rätt Crilla, kvinnor sitter på förmögenheten och skulle de av någon anledning misslyckas i karriären finns det alltid nånstans en tillräckligt korkad man att få ihop det med, det har vi sett många bevis på.
    En gammal sanning.
    Åter till Birro, han har ju i mer mogen ålder börjat bli tämligen förnuftig och ser på Sverige så som en utomstående, en icke s-marinerad, gör.
    Fler av hans krönikor är riktigt bra!

  5. Har man ingen förhandsgranskning på Expressen. Dylika tankar borde ju inte få publiceras i den skitkloaken.

  6. Kvinnor sitter på en guldgruva och det är inte konstigt om man kan hävda sig med dessa fördelar? Bra kvinnor kan komma långt men dåliga kvinnor kan komma hur långt som helst…

Kommentera