SVT opartiskt?

Alla som bevittnade valvakan i SVT den gångna helgen kan nog enkelt konstatera att public serviceföretaget inte längre står upp för de grundförutsättningar de deklarerar på sin webbsida.

Det här kan man bl.a. läsa när man tar del av SVT:s policy.

svt 1

svt 2

Det råder ingen tvekan om att SVT:s valvaka den 25:e maj 2014 kommer att gå till historien som den sämsta och mest vinklade….hittills är bäst att tillägga. Efter det vi bevittnade blir det svårt att ta SVT på allvar och lika svårt blir det att se seriöst på SVT som neutral nyhetsförmedlare.

Att pajaskanalen TV 4 håller sig med en egen agenda har vi känt till i flera år och den kanalen kan vi välja bort utan att det kostar oss något. Dagstidningarna behöver vi inte köpa och heller inte besöka deras webbsidor…något allt fler börjat upptäcka. SVT tvingas vi dock finansiera via licensen, trots att vi inte vill se eländet som visas. Borde man då inte kunna kräva att de anställda åtminstone försöker låta lite neutrala och att de åtminstone låtsas behandla alla politiska partier lika? Är det verkligen för mycket begärt?

Har man synpunkter på SVT som ett opartiskt public service-företag kan man ställa frågor och det misstänker jag att många vill. Länk

SVT uppmanar också missnöjda kunder, dvs vi som betalar för eländet, att anmäla vårt missnöje till Myndigheten för radio och tv. Finns säkert många som både vill och tänker göra det. Länk

10 thoughts on “SVT opartiskt?

  1. SVT inte längre opartiska??? Det har dom inte varit på säkert
    20 år, däremot har det aldrig visats så tydligt och ogenerat
    som det görs idag, och hur fan dom kan få lov att kalla sig
    opartiska? Vad har vi tillsynsmyndigheter till när dessa
    fjantar så öppet kan bryta mot regler och komma undan?
    Inga andra företag får lov att köra med falsk reklam!

  2. Ta en kopia av anmälningsblanketten och spar den på lämpligt ställe till framtida behov. För varje gång SvT överskrider gränsen för opartiskhet så skickas en ifylld blankett in. Till slut kanske de reagerar?

  3. Lägg märke till hur fult SvT klipper ihop Åkesson och Fridolin. Genom att vända på bilderna skulle en trevligare layout kunna visats. Nu får Fridolin chansen att vända ryggen mot Åkesson.

    SvT Aktuellt 2014-05-26 21.00

    http://tinypic.com/r/33xuhhy/8

  4. Deras partiskhet i rapporteringen har nu gått så långt att det blivit löjeväckande. Tror de inte att svenska folket kan tyda siffror?

  5. Och Arnstad visade sig på dumburken i morse. Blir bara fetare och fetare verkar det som. Det mesta verkar sätta sig mellan öronen. Obs! jag har inte sagt att han är tjockskallig.

    • Tar nyfiken del,av vad ni rapporterar från svensk STATS-TV.
      Själv undviker jag att titta på denna för att inte bli illamående !Räcker för mig räcker mer än väl,när jag någon gång råkar trycka på fel knapp ! 🙂

  6. Säg upp licensen med denna skrivning: ”Innehar inget licenspliktigt materiel”

    De kommer att ringa på kvällarna och fråga om det stämmer. De ringer alltid med okänt nummer. Upprepa bara vad som jag skrev ovan och de kommer att säga tack och adjö.

  7. Valvakan var ju en ren fars i opartiskhet. Tänk om SD hade fått dåliga siffror, då han man bums skickat dit en skadeglad reporter. Sen fick Kristina Winberg komma in i studion efter midnatt då de flesta stängt av. Man borde bett SVT dra åt helvete och nobbat. SVT lyckas faktiskt överträffa kloakerna i kvällspressen.

Kommentera