Stäng

Kristen kvinna i Sudan dömd till döden för att ha konverterat

ISLAM. En domstol i Sudan har dömt en kristen kvinna till döden. Om hon inte omvänder sig till islam senast på torsdagen riskerar hon att straffet verkställs.

27-åriga läkaren Meriam Yahya Ibrahim dömdes på söndagen till spöstraff och avrättning av en domstol i Sudans huvudstad Khartoum. Meriam, som är gravid i nionde månaden och har en 20 månader gammal son hos sig i fängelset, dömdes för äktenskapsbrott och avfall från islam, rapporterar nyhetsbyråer. Enligt Reuters är det här det första fallet i sitt slag i Sudan sedan dödsstraff för avfall från islam infördes 1991.

Meriams pappa var muslim och därför betraktas även hon som muslim, trots att hon uppfostrats som kristen av sin mamma. 2012 gifte hon sig med en kristen man, och för det har hon nu dömts till 100 piskrapp. Dödsstraffet utdöms för att hon avfallit från islam, vilket också det är ett brott mot landets sharialagar.

Meriam har getts tid till på torsdagen att avsäga sig sin kristna tro och därmed rädda sitt liv och få ett lindrigare straff.

– De sudanesiska myndigheterna fortsätter att pressa Meriam att bekänna islamisk tro, säger en medarbetare vid Justice Center Sudan till Morning Star News. Källan uppger att Meriam är mycket svag och trött eftersom förlossningsdatumet närmar sig och situationen är så pressad att det är möjligt att hon ger efter för domstolens krav.  Enligt människorättsaktivister har Meriam, som suttit fängslad sedan i februari, nekats vård och utsatts för misshandel.

Sudans informationsminister Ahmed Bilal Osman försvarar domen i en AFP-intervju:

– Det är inte bara Sudan. I Saudiarabien, i alla muslimska länder, är det inte tillåtet för en muslim att byta religion, säger han.

William Stark, regionansvarig vid kristna människorättsorganisationen International Christian Concern, är upprörd: – Vi sörjer i dag över domen mot en mamma, gravid med sitt andra barn, för att hon uttryckt sin tro och för hennes lagliga äktenskap med en praktiserande kristen, säger Stark enligt Worthy News.

Flera västerländska ambassader i Khartoum har reagerat starkt mot domslutet. ”Vi uppmanar Sudans regering att respektera rätten till religionsfrihet, som inkluderar rätten att byta religion”, säger diplomater från USA, Kanada, Storbritannien och Nederländerna i ett gemensamt uttalande. Ambassaderna uppmanar de sudanesiska myndigheterna att agera med rättvisa och omtanke mot Meriam i ”enlighet med det sudanska folkets värderingar”, skriver Al Jazeera.

-Pettersson säger att islam inte är en religion utan en dödskult…som var omodern dålig kopia redan när den uppfanns på 600-talet.

2014-05-15_1157

http://petterssonsblogg.se/?s=Om%2Bvi%2Binte%2Bstraffat%2Bmed%2Bd%C3%B6den

Även i Sverige förföljs de som konverterat till kristendom, lyssna på vad denna kvinna säger

 

9 reaktioner på “Kristen kvinna i Sudan dömd till döden för att ha konverterat

  1. Samma sak händer idag i min lilla stad. En muslimsk (ex) vännina blir av och till tillrättavisad av unga glesskäggade islamister att hon inte få klä sig västerländskt.

    Detta är något som Gudrun Schyman borde titta på men hon törs väl inte.

    Kom sen inte och tala om för mig att islam är tolerant!

  2. Fy fan så ruttet. Religons frihet vet dom vad det är? Tron sitter i hjärtat. Någon sådan verkar dessa makthavare inte ha. Vidrigt helt enkelt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: