Ung Vänster – kasta knallskott på Åkesson


GÄVLE. En företrädare för Ung Vänster i Gävle uppmanade motdemonstranter att använda knallskott, rökbomber och visselpipor mot Jimmie Åkesson i rasistiska Sverigedemokraterna.

2014-05-14_1954

Det har startats en grupp på Facebook med över 500 medlemmar inför Jimmie Åkessons tal på Rådhustorget på fredag. Gruppen startades av en företrädare för Ung Vänster. Efter Arbetarbladets artikel under tisdagen rensades gruppen på flera kontroversiella uttalanden.

Medlemmen startade evenemanget med en kompis och skrev så här på Facebook: Ta med ”visselpipor, tutor, rop och skrik och andra saker som är feta och som stör Åkessons tal.”

En medlem i gruppen skrev att han ”vill kasta ett knallskott mot honom”, alltså Jimmie Åkesson. Då svarade företrädaren för Ung Vänster: ”Bjud in dina vänner och se till att så många kan komma dit och göra det åt dig.” Då skrev aktivisten: ”Gör rökbomber.” Och så förklarade han vilka ingredienser som behövs.

Hur tänkte du när du uppmuntrade rökbomber?

– Det här skrev jag på min privata Facebook, som privatperson. Det var en skämtsam dialog jag hade med en kompis. Min uppmaning var inte seriös. I min roll som politiker använder jag ett mer vårdat språk. Sedan var det här ett evenemang på Facebook för mina kompisar som vuxit med rekordfart. Det var inte tänkt att bli så stort, säger företrädaren för Ung Vänster.

Arbetarbladet     Ung vänsters ordförande – överrösta Åkesson 


8 responses to “Ung Vänster – kasta knallskott på Åkesson

 • Peter Jacobsson

  Som en chock kom Jonas Sjöstedts uttalande på TV i går kväll, ”det är fel att hindra politiker att få framföra sitt budskap” (eller nått i den stilen). I princip fördömde han vänsterungdomarnas agerade när de hindrade Åkesson från att tala

  Gilla

 • Stenbock

  @Ruben
  Hur i all världen kan du finna sådana löjliga klipp ? Den sistnämnde idioten har inte hörts av på länge…. 😉

  Gilla

 • Ruben

  Kan man hålla sig för skratt?

  Gilla

  • Stenbock

   I sådana fall är det landets skolor,och deras lärare som borde ställas inför domstol,och dömas för att ha undervisat i uppvigling.
   Inget barn kan födas så dum….

   Gilla

   • Ruben

    @Stenbock
    Det är bara rena löjan att se dem, knappt könsmogna och luktar fortfarande kiss. Men hitta på jävelskap kan de. Förresten tillhör vår gamle bekant Valdimar samma sfär också. 🙂

    Gilla

 • Undrande...

  Demokrati…?

  Gilla

 • Tesak

  Elin Skalk heter uppviglaren, är det någon som vill göra en polis anmälan på hon ?

  Gilla

 • Torpeden

  Det är nästan så att man önskar att det kommer en ny Breivik och gör slut på vänsterdräggen!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: