Chefredaktören igen

JOURNALISTIK. Chefredaktör och ansvarig utgivare för sydöstra Södermanlands lokaltidning Södermanlands Nyheter är en fantastisk man.

Nu har han och tidning gjort en undersökning bland sina allt färre prenumeranter och kommit till den fantastiska slutsatsen att det lokala och nära innehållet är det viktigaste för prenumeranterna av en lokaltidning!!!

2014-04-19_1732

Efter den logiska slutsatsen kan vi som följt tidningen i många år konstatera att det lokala innehållet år efter år minskat, lokalredaktioner läggs ned och de lokala journalisterna blir allt färre. Färdigköpt och samproducerat material fyller numera tidning i allt högre grad.

Ett tips till 99:an Carstorp är att i stället för att låta marketingföretag ringa runt till de flera tusen prenumeranter som sagt upp sin prenumeration på grund av det usla innehållet och erbjuda dem tidningen till kraftigt rabatterat pris istället fråga dem varför de inte vill betala 200 kronor i månaden för SN.

Då min käre Carstorp blir svaret…ja, ja, det är du som är chef…själv skulle jag nog låta läsarna fälla det ”fantastiska omdömet” och inte göra det själv.

2014-04-19_0713

11 thoughts on “Chefredaktören igen

  1. ”ja, ja, det är du som är chef”, chefer kan var väldigt besvärliga, de kan få för för sig de mest bisarra idéer.Men vi lever i ett fritt land där det är tillåtet att vara bisarr. Gud ske lov!.

  2. Stämmer säkert att läsarna är intresserade av lokala
    nyheter, men det innebär väl inte att man accepterar
    att få andra nyheter förvanskade och tillrättalagda för
    att det ska passa etablissemanget, inte heller att nyheter
    uteblir och hålls undan!

  3. Tjo-ho, en lokaltidning som begriper att läsarna vill ha lokal nyheter. TJO-HO, undrens tid är inte förbi.
    Dags att SN nu börjar gräva på baksidorna av närområdets mindre gemytliga delar för att ge läsarna en mer sann bild av det som sker i närområdet och vad skattebetalarnas pengar verkligen används till.
    Misstänker starkt att Pettersson kan delge SN:s medarbetare en uppsjö av uppslag. Misstänker lika starkt att närområdets invånare får läsa mer av sanningen hos Petterssons än hos SN.

  4. Pettersson:
    Ingen blygsamhet hos 99:an… Självbelåtenheten lyser genom denne stolte förträdare för er lokalblaska !

    • Ed : I mitt tycke borde han ha två horn. Lokalt räcker det med ett informationsblad och då med lokala nyheter såsom födda, dödda och lite jippon.

    • Ed, du har rätt. Jag har ett horn i sidan till chefredaktören, liksom till alla Pk-journalister som ljuger, vinklar, förskönar och förhärligar sig själva.

      Svenska tidningar, radio och tv, inga nämnda och inga glömda, är fulla av journalister med bakgrund i 68-rörelsen. Det ligger inprogrammerat i deras journalistiska DNA att deras uppdrag är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor. Olyckligtvis är många av dessa journalister relativt högt uppsatta i redaktionsleden. Deras riktlinjer följs av yngre journalister, som hoppas på fasta anställningar efter sina många vikariat, och fega mellanchefer, som mest av allt är intresserade av ett bekvämt liv, i vilket bostadslånen kan fortsätta amorteras.

      Så de skiter i sina egna etniska regler att rapportera allsidigt, sakligt och korrekt.

      Pettersson är partisk men ljuger inte medvetet som 99.an och hans kollegor. Varför gillar du lögnare Ed?

      • Pettersson
        Du skrev ett i och för sig ett intressant inlägg, men varför avsluta det med en oförskämdhet.

    • Chefredaktören G.C skriver ,

      ” När vi för en tid sedan frågade
      ett stort antal prenumeranter
      om vad de tyckte var mest
      kännetecknande för SN, var det inte
      de stora, högtidliga idealen om
      granskning, demokrati eller folkbildning
      som de lyfte fram. ”

      Tänk vad rätt denna lilla klick som utfrågades hade.

      Att det är brist på opartisk granskning , rättvis demokrati och upplysande folkbildning på SN sedan många år, är ju ingen nyhet.

      Att chefredaktören inte nämner hur många man har frågat , förstår vi mycket väl. Hur definierar man ” ett stort antal prenumeranter ” , på SN ?

      Tänk att man kan driva en lokaltidning utan att granskning, demokrati eller folkbildning ingår i ordet ” nära ”.

      Glad Påsk Göran Carstorp.

      • Ett riktigt skott i fötterna med hagelbrakaren där. Tack för inlägget Peter Skoglund.

        Fortsatt trevlig Påsk på eder alla.

        Mvh MR J.

Kommentera