Dop och död på Olympia


HELSINGBORG. Niclas Mirro Wallentinsson, Billesholm, född 1985 är den som media kallar 28-åringen. Han gick själv till polisen och berättade att han var inblandad i dödsmisshandeln av en 43-årig fotbollssupporter i Helsingborg i söndags.

Det var bra gjort av honom. Han bor i Billesholm med sambo och parets barn.

Han är känd i huligankretsar och är tidigare dömd för hot mot tjänsteman. Detta i samband med att han hotat skjuta en kvinnlig ordningsvakt med två skott i pannan när hon påtalat att han inte betalt entréavgift på en krog. Domen blev 60 dagsböter á 150 kronor. B 3607-09  Där står bland annatW har den 9 maj 2009 vid Murphys bar på Köpmansgatan i Åstorp, när ordningsvakten JF påtalade att W inte betalat entréavgift, med hot om våld förgripit sig på F i hennes myndighetsutövning genom att svinga ett ölglas med öl i riktning mot målsägandens huvud eller överkropp och senare även uttala hot att komma tillbaka och skjuta målsäganden i pannan med två skott”

– Han medger att han har ett visst ansvar i händelsen som ledde till att en man dog, berättar Eleonora Johansson. Han har gjort vissa medgivanden. Hon anhöll honom misstänkt för dråp efter det korta förhöret.

– Vi pratar nu om en ensam gärningsman, säger hon. Det är inte aktuellt med fler frihetsberövanden.

Enligt Caroline Aspinge har polisen en god bild av vad som hände vid Kärnan när den 43-årige mannen slogs ihjäl.

– Offret var på väg uppför trapporna på Kärnan, berättar hon. Han hade sällskap med sin bror och ytterligare en person.

– Samtidigt var 28-åringen på väg uppför samma trappor med sina kompisar. Det är lite oklart hur många de var men sannolikt 4-5 personer, de kan ha varit upp till tio.

– De båda sällskapen hamnar i samspråk, jag vill inte kalla det ett gräl.

Men snabbt går något snett. – Kraftigt våld riktas mot offret huvud, berättar Caroline Aspinge. Och det är ensam person som utför våldet och det anser vi vara den nu anhållne 28-åringen.

-Pettersson så kan det gå, ett mord som kallas dråp som blir till grov misshandel och vållande till annans död och ett dop på fotbollsarenan Olympia – Nicklas Wallentinsson döper sin dotter till…en tragisk historia.

Niclas Wallentinsson i fotbollsuniform

Niclas Wallentinsson i fotbollsuniform

2014-04-01_1405_001

 

Flashback 


36 responses to “Dop och död på Olympia

 • 2014 i sammandrag | Petterssons gör skillnad

  […] Dop och död på Olympia 35 kommentarer […]

  Gilla

 • Fotbollsälskare

  Det som hänt är förjävligt!!!! Spelar ingen roll vem som drabbas.Ska man inte kunna ta med sig fru & barn på fotboll!! PGA att vissa idioter inte kan sköta sig & måste bråka 😦 Fram för publikfria matcher & visa matcherna på tv istället.Eftersom vi knappt vågar gå & se fotboll längre tack vare dom jävla idioterna som bråkar. Tack för att ni förstör mitt största intresse…

  Gilla

 • walter rosen

  Första gången på denna sida! Jag garvar ihjäl mig. Får kolla igenom era inlägg då och då för underhållning. Väldigt trångsynta åsikter samt oerhörda faktafel. Jag gissar att ni sitter och hittar på vad ni själv tycker låter bra. Är självklart emot våld och tycker att det som hänt är tragiskt. Men det är såna som ni som föder hat.

  Gilla

  • Stenbock

   Tillhör du kanske ”Frontline”`? Det som ”väcker hat” på denna sida, är den som dödar en annan person,p.g.a. att denna bär en annan tröja än mördarens !

   Gilla

  • Mr Q

   Och sådana som du som dömer sådant avskum till löjlig ”samhällstjänst”….

   Gilla

   • walter rosen

    Vore väl konstigt om jag är emot våld men är huligan tycker du inte det? 🙂
    Finns det folk som tycker att människor som har begått mord/dråp eller vållande till död ska dömas till samhällstjänst? Isf är jag inte en av dem.
    Självklart får denna person (avskum jag håller med) fängelse. Han är dömd till evigt straff i huligankretser antar jag. Tycker mkt synd om hans fru och barn som har blivit hotade och får polisbeskydd.

    Gilla

  • Pettersson

   Walter, faktafel rättar vi gärna – exempel med hänvisning till källa vore bra.

   Gilla

 • murratheking

  Ni e medvetna om att han med tatueringar inte är Niclas Wallentinsson?

  Han som håller ungen på videon är Niclas Wallentinsson.

  Han med tatueringar är vad folk kallar ”blåvit” i tråden om dödsmisshandeln av en Difare, men han går även under namnet Christofer Zaar.

  Gilla

 • Lime

  Tyvärr syns det lång väg vilket jävla rötägg han är! Stackars stackars barn som har honom som pappa. i intervjun från dopet säger han att dottern skall följa med när hon blir 6 mån???!!! Idiot! Som det ser ut nu kan dottern knappast gå till Olympia och känna ngn glädje!

  Gilla

 • K

  Hoppas han får lida resten av sitt liv för det han gjort! Synd att han förstört livet för så många…..

  Gilla

 • Jan Olson

  Vilka tatueringar!
  Vad står de för kan man ju undra.
  Bråksstake, tragiskt.

  Gilla

 • LR

  När tjejer blir våldtagna så får dom skylla sig själva för att dom var klädda på ett visst sätt. Blir väl likadant här eftersom offret gick klädd i provocerande tröja (sitt lag).

  (obs, ironi men tyvärr nog lite nära sanningen)

  Gilla

 • Adonaj

  Den anhållne är även medlem i Helsingborgs huliganfirma Frontline.

  Frontline samlar flest huliganer

  Helsingborgs IF

  Firma: Frontline.

  Antal: Som mest ett 100-tal. Cirka 30 i den innersta kretsen. Lika många till är oftast med vid slagsmål. Därutöver flera som är med då och då.

  Bildades: I början av 90-talet, ungefär samtidigt som de stora huligangängen kring AIK, Djurgården, Hammarby och IFK Göteborg.

  Trend: Ganska stor nyrekrytering av killar mellan 15 och 18 år.

  Supporterpolisen säger:

  – Alla som vi omhändertar som inte har fyllt 18 år ringer vi hem till, säger Anders Mollestam. Det går ju inte att exakt bevisa vad de har gjort, men vi upplyser föräldrarna om i vilket sammanhang deras ungdomar har dykt upp. Sen är det upp till föräldrarna att tackla det. Ibland åker vi hem till föräldrarna och förklarar vad den här kulturen handlar om. Föräldrarna är oftast omedvetna om det.

  Huliganerna säger att vanliga supportar, ”julgranar”, går säkra.

  – Ja, till absolut största delen stämmer det. Framför-allt de senaste åren har det blivit så. Det är inte någon 100-procentig garanti, kommer det ett gäng i en firma och ett gäng julgranar som skriker något mot dem, då är klart att det kan hända något. Men om det bara går förbi ett gäng klädda i klubbfärger så är det ingen fara för dem

  Gilla

 • Hyvens helvete

  Man ser ju på honom att han är blåst. Typisk råidiot.

  Gilla

 • kjelle

  Illa att sådant slödder tillåtits föröka sig.

  Gilla

 • Doitjah

  Är det inte straff nog att bo i Billesholm

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Jag har samma radio som Pettersson. Jag gör dessutom samma analys.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Enligt radion så är han inte längre misstänkt!?!

  Gilla

  • Stenbock

   Nej du fick rätt…Han är troligen redan i kväll en fri man eftersom han enligt svensk rättsystem inte begått ”något svårare brott”…
   I slutändan döms han kanske,att sopa trottoaren i Billesholm 5 timmar som samhällstjänst !

   Gilla

  • Pettersson

   Enligt min radio är han fortfarande misstänkt men brottsrubriceringen är ändrad från dråp till grov misshandel och vållande till annans död…vad nu skillnaden är.

   Gilla

  • Frida

   Åklagaren ändrar brottsrubriceringen mot mannen som misstänks för dödsmisshandeln i Helsingborg – i stället för dråp misstänks han nu för grov misshandel och vållande till annans död.

   Gilla

 • Crilla

  Det är ett allmänt problem hur samhället skall hantera adrenalinstinna, brölande unga män. Mer feminism löser nog inte problemen? Jag tror på hårdare straff och riktiga straff. Ingen ”hotellvistelse”

  Gilla

 • angelicaplacet

  Som det kan bli – en familjefar dödar en annan familjefar för en boll.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Vi får se hur straffet blir, samhällstjänst?
  Själv ger jag hans liv inte så höga odds. Det finns de som traktar efter hämnd. Skulle inte bli förvånad om han är borta inom ett år.

  Gilla

 • allemand

  Inlåst och nyckeln slängd i ett gruvschakt, det är vad han förtjänat.

  Gilla

 • Calle

  Oavsett? Ett långt straff! Tvångsvård 10 år! Finns ingen ursäkt för hans vansinne!

  Gilla

 • Stenbock

  Som vanligt vinklar och ljuger Stats-TV text…
  Skriver mannen är tidigare känd för m i n d r e brott…Samt att de brotten inte kan kopplas till huliganism ! Är det ett mindre brott,att hota en vakt med ”två skott i pannan”,när man inte har betalat inträdesavgift ?
  Sedan tillhör jag den generation,som knyter tatuering av hans form till de kriminella !

  Gilla

  • Jens Parling

   Enligt svensk lag är det ett mindre brott dessvärre så SVT Text har hållit sig helt till sanningen. Men visst borde det kosta mer att bete sig så svinigt.

   Tror dessvärre att han kommer undan det här med ganska så lindrigt. Det lär väl bli en del ofrivilligt analsex på någon anstalt i några månader så är han en fri man snart igen och kan börja om med sitt WT-slödderbeteende som att fyllesparka oskyldiga människor till döds. Fy fan!!

   Gilla

 • Eva A A

  f d Svensson (moderns namn), ev faders namn Nilsson. Nuvarande sannolikt påhittat efter morfaderns förnamn Bruno Valentin.

  Gilla

 • Mr Q

  Måtte straffet bli rejält.En sådan vilsen figur skall inte ha någon straffmildring ! Frågan är om han inte är svårt psykiskt sjuk,kanske borde dömas till sluten dåranstalt…

  Gilla

 • ossie

  Bra gjort ? Han var väl så nödd och tvungen. Det måste ju finnas många vittnen, det skedde ju på ljusa dan och inte på någon undanskymd plats. Var ju bara en tidsfråga innan nån tjallar. Han ligger väl lite bättre till eftersom han kom självmant.

  Gilla

  • Jens Parling

   Kolla in filmen från händelsen så ser man att det finns massor av vittnen till händelsen och om inte en av kompisarna till huliganen hade gått in och stoppat misshandeln genom att ställa sig över offret så hade han säkert fortsatt att hoppa.

   Gilla

   • Anna

    Nu finns det tyvärr ingen film på denna incidenten. Det du pratar om är en annan incident som hände utanför arenan.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: