Stort bråk vid asylboende


FILIPSTAD. Ett stort slagsmål utbröt vid ett asylboende i Filipstad natten till tisdagen. Ett flertal polispatruller larmades till platsen och det finns misstankar om misshandel och skadegörelse.

Strax efter midnatt larmades Värmlandspolisen om att ett stort antal personer, ett 50-tal, hamnat i slagsmål vid ett asylboende i Filipstad. Flera personer hade slagits blodiga.

– Det kom ett larm till oss 01.18 i natt. Ett antal personer på det här boendet var berusade och bråkade, berättar Stefan Wickberg, pressinformatör hos polisen i Värmland.

Enligt honom var det ett svårt polisiärt läge. – Det var upprörda känslor, språkförbistring, berusning och förhållandevis många människor.

Två personer omhändertogs för berusning och ytterligare en väldigt upprörd person. Flera polispatruller var på plats, men det tog lång tid för dem att skapa ordning. Först vid halv fyra tiden på morgonen var det lugnt vid platsen.

Samtliga inblandade var förtegna om vad som hade hänt. Men Stefan Wickberg berättar att ett antal anmälningar har gjorts om bland annat misshandel.

Han är emellertid inte förvånad över det inträffade. – Flyktingförläggningar är mer utsatta än andra miljörer. Här bor det människor som har trauman och konflikter med sig hemifrån. Om vi behöver åka oftare till flyktingförläggningar jämfört med vanliga adresser så är det inte konstigt.

Ett problem är emellertid att boendenas geografiska läge. – Asylboendena ligger ofta på orter där det är gles polisbemanning. De lediga bostäderna finns ju i avfolkningsorter och avstånden är långa. När det händer en sådan här sak under natten där det krävs ordentliga resurser blir det ett bekymmer.

Polisen i Filipstad saknar emellanåt bemanning på nätterna, enligt Stefan Wickberg. Närmaste huvudort är Kristinehamn och till Karlstad är sträckan cirka åtta mil.

VF 


8 responses to “Stort bråk vid asylboende

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: