Miljonvilla till barnen

Kungsbacka kommun har köpt en villa för 9 miljoner till målgruppen ensamkommande.

I lilla Onsala ligger Gubbkullavägen 4a och b. Fr.o.m. i sommar kommer grannarna att få se små rara telningar springa omkring barfota på gräsmattan. Då ska nämligen ett tiotal ensamkommande barn flytta in här, förmodligen från spännande länder som Somalia, Afghanistan m.fl.

Onsala är en välmående liten ort där medelinkomsten gör att orten räknas som ett överklassområde. Sveriges Radio gjorde 2009 en sammanställning över medelinkomsten i svenska orter och fann dessa siffror för Onsala.

1

2

Onsala kommer snart att förändras, vilket vi kan utläsa av detta inlägg från 2008 på Familjeliv.se.

3

För nu ämnar Kungsbacka slå till stort och öppna för flertalet asylboenden för ensamkommande. Säkerligen p.g.a. de krav och tvång som regeringen utfärdat för kommunerna, vilket vi kan utläsa i lokaltidningen Norra Halland. Detta ger ytterligare glöd till frågan om finansieringen av svenska verksamheter, för samtidigt som kommunerna tvingas till besparingar och nedskärningar i snart varje område, rullar miljonerna i asylindustrin och att inte fler ser sambandet är ytterst märkligt och anmärkningsvärt.

På Kungsbacka kommuns hemsida kan vi läsa att köpet av denna fastighet är en investering i mänskliga resurser och förhoppningarna är att dessa ”barn” ska stanna i kommunen, troligen då med familjen som snart knackar på dörren till Migrationsverket. Förvaltningschefen på Individ & Familjeomsorg förklarar också att kommunen inte är skyldig att informera grannarna eftersom det förut bedrivits verksamhet i fastigheten (skolhem och butikshandel med konfektyrer). Nu är ändå kommunen så generös att man tänker bjuda in grannarna till ett informationsmöte i maj, dvs. när allt redan är klubbat och klart.

Källa: Kungsbacka kommun

Självklart kommer grannarna ha frågor, inte minst om de läst i alternativa medier om flertalet av dessa barns framfart. Förutom att många ljuger om sin ålder och kommer att placeras i grannbarnens klasser tillsammans med flera år yngre elever, har man kunnat läsa följande rubriker bara under det senaste året:

Rubriker från det senaste året, men vi får inte glömma det kanske mest uppmärksammade fallet, då knarkaffärer på ett asylboende slutade med mord. Det är möjligt att grannarna till Gubbakullavägen 4 i Onsala har ett och annat att tillägga?

8 thoughts on “Miljonvilla till barnen

  1. Det här är vad som behövs för att få igång den sketna verklighetsfrånvändande eliten..välkommen till verkligheten, Sverige, 2014….allt som behövs är en röst på rätt parti..hur svårt kan det vara?

  2. Men man skall väl inte hoppas för mycket, invällarverket har väl handplockat några barn som har mutats för att hålla sams, så att detta kan slås upp hur fint det har blivit!

  3. Äntligen en god nyhet, jag faktiskt hatar av hela mitt hjärta, dom som tror att dom kan flytta ifrån multi kulti, och oftast samtidigt talar sig varma för hur fint det är för andra att umgås mångkulturellt!

  4. Kanske var det några grannar vars besparingar i princip störtdök tillsammans med villapriset.

  5. Det är väl bra att mångkulturen även kommer in i de ”fina” kvarteren. Grannarna gör väl vågen i pur glädje.

    • Jadu, de kommer att få se på heterogenitet och mångkultur så det ryker om det! Du milde, hur orkar folk vara så goda och genomblåsta och naiva!

Kommentera