Ung vänster stoppade debatt *Uppdaterat


Idag skulle en debatt hållas på S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna, där Miljöpartiet och Sverigedemokraterna var inbjudna av skolan.

Ung vänster som tidigare bevisat att demokrati inte är okej, ville dock annorlunda. Efter en massiv protest och hot om blockad mot den demokratiskt tilltänkta debatten, kunde inte skolan garantera säkerheten och tvingades därför ställa in. Ung vänsters moderparti, Vänsterpartiet, kommer troligen att ingå i en svensk regering i höst.

Källa: SR

Joel Hammarberg, kommunledamot för Vänsterpartiet i Eskilstuna, ville inte svara på frågor när Nyheter Idag kontaktade honom.

*Uppdaterat 18:15

Se ett inslag i SVT Sörmland. Återigen är det en invandrad vänsterpartist som har en annorlunda syn på demokrati. I vilken ordning?


24 responses to “Ung vänster stoppade debatt *Uppdaterat

 • Peter Skoglund

  Ung vänster och ” Kakans ” odemokratiska sätt fördöms av Vänsterpartiet i E-tuna. Mycket bra.

  ” Vänsterpartiet i Eskilstuna tar avstånd från ungdomsförbundet Ung vänster som medverkade till att den planerade debatten mellan Miljöpartiet och Sverigedemokraterna på St.Eskils gymnasium ställdes in igår.

  – Att en politisk debatt blir inställd är alltid en förlust för demokratin. Som vänsterpartist är det min absoluta åsikt att Sverigedemokrater bemöts bäst med respekt, kunskap och argument. Det gör mig ledsen att en politisk debatt blev inställd. Man ska inte stoppa en politisk debatt, säger Joel Hamberg, kommunalråd för Vänsterpartiet i Eskilstuna. ”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5810433

  Gilla

 • Olli Rein

  Att invandrarna tar över beror ju endast på att de inte är demokratiskt valda utan har blivit inkvoterade. Då kan de till och med vara galna diktatorer när sanningen en dag kommer ifatt dem. Inkvotering är fördummande i alla situationer och sammanhang. Inte minst inom politik och den ofantliga sektorn.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Jag godtar din ursäkt Ed Crane. För bara några veckor sedan påstod en vänster-människa i Oxelösund detsamma. När blev sjukpensionärer och vårdbiträden inom äldrevården överklass svarade jag. Han blev mig svaret skyldig. Det är ju sossarna själva som gjort att vi röstat borgerligt i två val. Vi fick ett hånskratt i ställer för den A-kassa frugan hade rätt till. Sossarna tvingade mig att leva tandlös i sex år. Vem gör det frivilligt? Idag är vi på fötterna, men fortsatt bittra på S. Fast rika blir vi aldrig och det är inget vi strävar efter heller. Min kamp är ju att stärka dom svaga. För det får jag mest skit av alla partier. Idag är vi båda folkpensionärer. Gumman får ut 8000 i pension. Jag 5000 mer så vi klarar oss. Sen är det faktiskt så att S o M är lika som bär. Just därför växer SD. Det är sanningen !

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Hur gör du då Pettersson? Okey det som INTE är plus går att komentera. men nästan alla insändare är plus. Jag tänker INTE betala för det. Någon politiker sa att det fanns ett trix. Jag kan inte kommentera och säkert är en del glada för det. Kanske tar vi SN efter valet men det är inte säkert. Tycker inte den är värd 200 kronor i månaden. Det är väl bara Ed Crane som tror att jag är rik. Vi måste idag vända på varje slant och SN ligger inte i topp vad vi prioriterar. Men visst vill jag kommentera Pettersson.

  Gilla

  • Ed Crane

   Roland Karlsson
   Jag ber om ursäkt om jag uttryckte mej oklart. Min tanke var att de rika ofta röstar på Moderaterna. Det var ett försök att att vara ironisk, som misslyckades. Mitt fel.

   Gilla

 • Roland Karlsson

  Kul att läsa ifrån dig igen Peter Skoglund. Jag kan INTE kommentera längre i SN då vi inte har tidningen kvar. Alla insändare är sk. plus och även detta är ett trix att strypa debatten. Vi behöver inte tycka lika men alla har rätt att tycka. Jag är helkluven, tror det märks ibland. Träffar jag nya människor så säger dom ganska snabbt att jag är sosse. Jag pratar som en typisk sosse säger folk. Men där är det kört. Vi ger nämligen aldrig efter för rena tarvligheter. Vi är inte rika men behöver upprättelse, och dom kaffeslantar vi begär är en sådan. Synd att vi inte spelade in alla samtal med dryga fackföreträdare från SKAF. DÅ skulle alla förstå oss. Sen är inte jag någon moderat, det syns väl på min klädsel. Jag håller med dig Peter att borgarna förstört mycket. SD förstår jag inte fullt ut heller. Allt detta tvivel gör att vi landar i soffan i år. Vet inte om du bor kvar i Frösäng ser dig aldrig nu för tiden. Men jag debatterar gärna sakfrågor. Har försökt prata psykiatri med både V och M. Dom går efter en stund?? Dom vill INTE höra hur illa det är. Hör nu på radion att Joel Hamberg skall ta upp detta med Ung Vänster. Han tycker som alla oss andra att debatter INTE skall stoppas. Måste säga att det hedrar honom, Tommys pojk. Hej!

  Gilla

 • Olli Rein

  Demokratin fordrar att denna kommunistdrägg bekämpas med alla till buds stående medel, annars förstärks bara diktaturen mer och mer, tills proletariatets diktatur råder. Längre än till det stadiet har inga kommunistregimer i Världen ännu nått. Man orkar inte med den intellektuella delen av kommunismen, då dess slagskämpar inte besitter tillräcklig intelligens för detta, samt är nöjda med att kunna förtrycka sina motståndare med tortyr och utrensning i alla dess former.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Vi kan aldrig FÖRSVARA våld och hot mot politikska motståndare Ed Crane. Sen från vilket håll det kommer kvittar totalt. Här stoppade Ung Vänster två demokratiska partier att föra ett samtal. FEL; FEL; FEL !

  Gilla

  • Peter Skoglund

   Helt rätt Roland.

   Tänk att det i Sverige finns så många personer i ” ledande ” ställning , antingen om vi pratar inom politiken , massmedia eller från annat håll , som ännu inte har grundläggande kunskaper i demokrati .

   Om hur ett samhälle skapas och förändras ur alla människors rättigheter till demokratin och sin åsiktsfrihet.

   Man förvånas ofta över hur vissa personer som säger sig vara goda demokrater , återkommande utesluter och begränsar demokratin till sina ” egenintressen ”. Vilket naturligtvis inte är bra.

   Filosofen och sociologen Ernest Gellner påpekade en gång att solidaritet står i omvänd proportion till rationalitet. Ju mer vi vill visa oss solidariska med en idé, desto mindre utrymme har vi för ett kritiskt förhållningssätt till samma idé.

   Tänkvärda ord.

   Nu skiner det snart upp och skogen ska få ett besök.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Det är bedrövligt detta. Jag utgår nu ifrån att Joel Hammarberg, kommunledamot för Vänsterpartiet , tar tag i frågan. Ordentligt.

  ” Kakan ” eller som han heter Shahow Kakavandy , har helt klart missat hela demokratikursen , trots att han har studerat ett tag nu.

  Att ” Kakan ” på det kallar sig vänsterpartist är ju bara att glömma för honom och andra.

  Demokrati med tillhörande åsiktsfrihet , är oerhört viktigt att stå upp för i alla lägen och hos alla våra politiska partier.

  ”Kakan ” gör definitivt inte det.

  Självklart ska S:t Eskils gymnasium anordna denna debatt. Det är bara att göra en ny inbjudan. Lycka till.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Stämmer Göran. Jag är en sökare sedan S svek både mig o frugan. Om du läst i SN om den psyk-sjuke kvinnan som vanvårdades i Nyköping så tror jag du kan tänka dig vad jag tyckt om detta. V:s folk i Nyköping blev arga på MIG. Det skulle alltså vara Oxelösundaren Roland Karlssons fel att dom rödgröna vanvårdar svårt sjuka människor. Dom borde skämmas !

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Pinsamt för Ung Vänster. Både MP o SD VILLE ha debatten. Ska Ung Vänster bojkotta MP också framöver. Diktatur är INTE vad vårt land behöver. Sådan är kommunismen !

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Lägg märke till hur invandrarna tar över i politiken! Snart Svensson är dom i majoritet och skall bestämma, över ditt huvud, hur stor invandringen till ditt land, förlåt deras land skall vara. Hoppas att du kommer att trivas. Hoppas att du har ett bra svar till dina barn när dom frågar hur du kunde låta det ske!

  Gilla

 • biran

  Kommunisters syn på demokrati.

  Gilla

 • Undrande...

  Vad hade hänt om ungdomar från SDU hade gjort exakt samma grej?
  Förmodligen förstasidorna på AB och Expressen, samt riksnyheterna på TV, för att inte tala om alla debattprogram.

  De visar ju tydligt att de vill ha fysiskt bråk, jag anser att skolan borde göra en polisanmälan, för att markera!

  Gilla

 • ossie

  Ung Vänster = AFA, RF dvs de mest kriminella extremisterna. Örebro sektionen är nog inblandad i detta ligger ju ganska nära.

  Gilla

 • Kurt

  Hans namn framgå i TV inslaget, bara lägga på minnet, jag är säkert på vi lär höra/se mera av denna framtida V. politiker. Såg ni det illa dolda flinet när reportern ställde frågan om det är Ung vänster som bestämmer vilka som få debattera?

  Gilla

  • Ed Crane

   Kurt som aldrig vill debattera utan bara går till personangrepp äger ingen trovärdighet i den här frågan. Ni högerextremister är lika goda kålsupare som vänsterextremisterna.
   Bråka , klaga, gnälla och visa upp era fördomar utan att skämmas.
   Ni diskuterar inte massinvandringen utan ni kategoriserar folkgrupper.

   Gilla

 • Undrande...

  Här skulle jag gärna ha en kommentar av Ali, om han delar detta tänket om demokrati…

  Gilla

 • Tony

  Är det inte snart dags att sätta åt den jävla kräkvänstern
  dessa små odemkratiska skithögar som tror sig kunna
  sätta sig över alla normer i samhället, och med den följugna
  medians välmenta bistånd agerar som om dom är politiskt
  tillsatta. Dessa löjliga figurer tycks alltid vara lediga och lösa
  och kan alltid ställa upp på jävelskap. många av dem borde
  vara hemma och patta Morsan istället, för så löjliga verkar dom
  va!

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Deras typ av demokrati.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: