”Frivilliga strömmar till hemvärnet”

I en artikel i DN idag kan man läsa hur frivilliga strömmar till hemvärnet. Det har skett en markant ökning sedan krisen startade i Ukraina.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/frivilliga-strommar-till-hemvarnet/

Även deltidsanställda soldater strömmar till. Försvarsledningen ser detta som ett tecken på en ökad försvarsvilja hos svenskarna.

Viljan att delta i hemvärnet är, inte helt överraskande, högst på Gotland. ”Det är jättelätt att få folk att ställa upp. Gotlänningarna är väldigt engagerade i hemvärnet” säger Anders Eckerberg, chef för Gotlands hemvärnsbataljon.

Lusharpan tror personligen att ökningen mer beror på självbevarelsedrift än på ökad försvarsvilja. När våra politiker inte begriper vad som krävs så reagerar vanliga människor. Tyvärr är det med Hemvärnet som med resten av försvarsmakten att även där har försvarsmaktsledningen och våra politiker  lyckats förstöra en tidigare mycket bra organisation. Man har för det första skurit ner numerären till en femtedel av vad den var tidigare. Vidare så har i decennier hemvärnet bett om att få överta utrangerade tyngre vapen och fordon från armén, men alltid fått nej. Istället har våra politiker och försvarsledningen skrotat denna utrustning. Idag hade det känts lite tryggare om åtminstone delar av den funnits kvar hos hemvärnet, speciellt med den lilla fjuttiga armé vi har kvar.

Lyssnar man dessutom på ÖB:s uttalanden på TV de senaste dagarna så är det bättre att skicka iväg resterna av det svenska försvaret till Mali än ha det kvar här hemma. Lusharpan tycker att ÖB och resten av försvarsledningen tillsammans med Regeringen kan avgå. Det vore bättre att få en Regering och en försvarsledning som var intresserade av att försvara Sverige än leka internationella godhetsapostlar, något som inte kommer svenska skattebetalare tillgodo.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

3 thoughts on “”Frivilliga strömmar till hemvärnet”

Kommentera