Kvinnliga Hamaskramare från väst deporterade av Egypten


EGYPTEN. Egypten deporterade på fredagen ett tiotal kvinnliga aktivister som hade flugit in till Kairo men hindrats från att komma in i landet i sina försök att nå Gaza.

Omkring 100 kvinnor, de flesta av dem från Europa och USA, hade hoppats att komma in i palestinska enklaven genom Egyptens gränsövergång för att fira den internationella kvinnodagen på lördag.

Elva kvinnor skickades tillbaka till Istanbul, 22 till Paris och sex till Frankfurt. De var bland 65 aktivister som deporterades under de senaste 24 timmarna, några från USA, Frankrike, Belgien och Schweiz.

Två medlemmar av delegationen, nordirländska nobelpristagaren Mairead Maguire och amerikanska antikrigsaktivisten Medea Benjamin skickades iväg tidigare i veckan.

Egypten kontrollerar gränsövergången vid Rafah till Gaza, den enda som inte går över Israel, och anklagas för att i maskopi med den judiska staten blockera Gaza som styrs av terroristorganisation Hamas.

I tisdags förbjöd Egypten terrorgruppen Hamas och beslagtog alla deras tillgångar i landet.

Gaza_gränser

Arutz Sheva 


One response to “Kvinnliga Hamaskramare från väst deporterade av Egypten

  • Pica pica

    Jag undrar vad Hamas och ”palestinierna” säger om Egypten efter Mursi. MB och Mursi hann med att ställa till en hel del i Norra Sinai. En del säger att han matade ”galna hundar” för att ha som back-up om egyptierna protesterade mot allt mer maktmissbruk.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: