Stäng

Hamas påstår att de nu har missiler som når norr om Tel Aviv

Högre hamaschefer hotar med ökande räckvidd för sina missiler i nästa sammandrabbning, och råder de israeliska ledarna att sätta sig i säkerhet.

Mushir alMasri, en av hamas riksdagsledamöter och ledande person i terroristorganisationen, hotade med ökande missilräckvidd för hamas i nästa konfrontation, och säger att om Israel anfaller Gaza, så kommer hamas att avfyra missiler mot mål norr om Tel Aviv.

AlMasri, som talade vid ett evenemang anordnat av hamas studenter, för att fira ettårsdagen av IDF: s operation försvarspelare, hävdade att Israel kommer att bli överraskade av den förmåga alQassam-brigaderna har fått.
AlMasri hävdade på samma sätt att Hamas
nu har missiler med en räckvidd av 100 kilometer, vilket får både Jerusalem och Tel Aviv inom räckhåll...

Hoten bekräftades när överste Amos Hacohen, chef för IDF: s södra Gaza brigad, bedömde att hamas fortsätter att kraftigt utöka och förbättra sin missilarsenal. Missilerna är till stor del producerade i Gaza efter Egyptens nedslag på Sinaismugglingen.

AlMasri lovprisade den unga generationen av hamas och sa dessa ungdomar som är närvarande vid evenemanget är en generation utbildade i moskéerna och som lärt sig Koranen utantill.
De ledande Hamasledarna hotade israeliska ledare, och i synnerhet premiärminister Benjamin Netanyahu, och talade om för dem att hålla sig undan när den nya generationen av Al-Qassam Brigaderna når dem.

Tydligen behöver inte alla i hamas nästa generation ängslas. Hamasledaren Ismail Haniyehs barnbarn skickades till Israel för medicinsk behandling, bara för att skickas tillbaka till Gaza samma natt, eftersom läkarna inte kunde behandla hennes allvarliga mag-tarmkanalinfektion.

AlMasri uppgav vidare att befria landet (Israel) inte kommer att hända, förutom genom väpnad kamp och jihad, inte genom förhandlingar.

Hans kommentarer kommer efter att försvarsminister Moshe Ya’alon sa att det inte finns någon skillnad mellan hamas och den palestinska myndigheten (PA), PA använder bara olika sätt att uppnå samma mål.

Arutz Sheva

Det här tilldrog sig i slutet av förra året, och redan här har man alltså fått ett löfte om kraftigare missiler med en längre räckvidd. Man har sedan provskjutit några av dessa missiler under de senaste månaderna, så jag undrar vad de tycker om Israels underrättelsetjänst, som har följt de nya missilerna från en flygplats utanför Damaskus, via Teheran och så vidare till … ja ni kan följa resten på FjärranÖsternRedaktionens inlägg idag, och det gör ni bäst härifrån.

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: