Stäng

Arbetsförmedlingen är sjuk

ARBETSLÖSHETEN. Den här veckan ska 500 000 arbetssökande skicka in skriftliga rapporter. Alla dessa ska också få ett uppföljande samtal. Men i verkligheten finns ingen tid för detta samtal. SVT Östnytt kan nu visa att 271 handläggare har ansvar för mer än 300 sökande var. Det betyder att över 90 000 arbetssökande inte kan få det utlovade stödet.

-Pettersson undrar vad de gör på Arbetsförmedlingen?

Enligt Arbetsförmedlingen själva är de 12 500 som jobbar på AF och antalet arbetslösa är 480 000 för närvarande.

Det gör 38 arbetslösa per anställd på Arbetsförmedlingen 0ch stämmer SVT:s siffror arbetar bara 1 770 av 12 500 med arbetslösa på Arbetsförmedlingen!!!

-Pettersson inser naturligtvis att inte alla kan vara handläggare men det stinker byråkrati, onödig byråkrati…Arbetsförmedlingen är sjuk, mycket sjuk liksom SVT som återger detta utan att ställa några kritiska följdfrågor.

6 reaktioner på “Arbetsförmedlingen är sjuk

 1. Har dom någonsin gjort något riktigt vettigt där. Det är bara en stor kloss som kostar pengar. Till ingen nytta.

 2. Tänk om Arbetsförmedlingens personal gjorde sitt jobb – förmedla arbeten till arbetslösa.

  Istället jobbar de hårt med att utveckla mer pappersexercis = konstruerade och inproduktivt arbete för alla parter. Tycker också att kvaliteten på de anställda har sjunkit drastiskt.

  1. Håller med att detta borde vara prio 1 för AF…men jag misstänker att uppdraget till AF är detaljstyrt på olika sätt t.ex. Insticksjobb, vem man hänvisar vart, inköp av tjänster från bemanningsföretag, utbildningsdito samt ett samhälle där AF inte skapar jobben utan bara förmedlar det som finns……och vart vänder sig företagen? Jaa där man får ”billigaste” tjänsterna . . Min vy är att mycket gick ”fel” då alla dessa bemannings- och kompenensutvecklings-företag fick mycket medel likaså jobcoaching osv osv…ett antal låtsastjänster som hela tiden motiverar sin egen existens…hur svårt kan det vara för en rätt utbildad ung, energisk person att ta sig an någat av tusentals jobb som finns därute…inte svårt alls MEN om alla de jobben redan är bemannade så stannar ”förmedlingen” och det blir dessa pseudoverksamheter i stället……så bottom line: Politikerna, styrda av ”dobyister”, driver en helt ”trist” agenda.

 3. Hmm….läser man SVTs siffror så har man 271 med 300+ sökande och 1450 med 50- sökande dvs 1720 handläggare…..MEN ingen redovisning finns för de som har mellan 50-300 sökande……dvs det fattas siffror på den största gruppen arbetslösa (300*271+1450*50= 153.800)gissningsvis 130´arbetslösa… och förmodligen också den största gruppen handläggare som då hanterar högst arbetssökande borde vara cirka 7000…..

 4. 480000/1770= 271

  271st arbetslösa per handläggare ?

  Hur många sjukskrivna kan vi lägga till tror ni?

  När tror ni systemet kollapsar? 🙂

 5. Den kommunala arbetsförmedlingen fungerar inte, det är uppenbart! Och det som inte fungerar omstrukturerar och ändrar man eller helt enkelt lägger ner!
  I arbetsförmedlingens fall så tror jag att det bästa vore att låsa ytterdörren helt! Dom kommunala attrapper som ”arbetar” där kan börja kränga strumpeband eller skosnören, då gör dom minst skada!
  Att sänka arbetslöshetssiffrorna i Sverige är enkelt, skicka tillbaka alla utländska parasiter som nu är anslutna till den kommunala arbetsförmedlingen. Då kommer vi att hamna på rätt ”normala” siffror och som extra bonus så slipper vi försörja hela denna parasiterande drös, 20.000 svenska kvinnor kommer att bli ovåldtagna, pensionärer får råd att äta sig mätta, svenska ungdomar slipper bli rånade på sina mobiler, misshandlade o.s.v. Alla blir vinnare, t.o.m. negrer och muslimer som nu återbördas till sina kameler slipper oss otäcka svenskar! Det är alltså bara fördelar med mitt förslag, alla blir nöjda!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: