Sandor tipsar

Insändare

Till Daniel Suhonen, nu chef för Katalys-ett institut för facklig ideutveckling, författare, Malmöbo. Imorgon, efter nedanstående tips från mig, nationens evige hjälte!

Läste ditt inlägg under inpass i Sydsvenskan idag.

Givetvis nämner du inte med ett enda ord kostnaderna för vår ”gästvänlighet” och hur detta inverkar negativt på vår budget.

Men Daniel, jag har kommit på en genial lösning på alla ekonomiska problem vårt land har. Hädanefter så kommer det inte att saknas pengar till någonting fastän vi inte behöver höja skatterna ett dugg. Och den lösningen skall jag avslöja enbart för dig och du kan ta åt dig hela äran. Du kommer att bli landets hjälte för all evighet.

Lösningen som jag tänkt ut är följande: eftersom tydligen Migrationsverket har en bottenlös pengakista därifrån miljard efter miljard kan ösas så fort den rådande invandringspolitiken behöver nytt tillskott så vore det ju genialiskt om allt inom landets gränser sköttes av detta verk finansiellt.

Pensionerna skulle aldrig behöva sänkas, järnvägen skulle kunna rustas upp oavsett till vilka kostnader, försvaret skulle aldrig mer behöva drabbas av besparingar bara för att nämna några exempel.

Genialiskt eller hur, Daniel? Många gånger är lösningen till vissa problem så enkel att man aldrig ens tänker på den. Precis så verkar det ha varit med detta ekonomiska problem! Och denna lösning får du av mig eftersom jag till naturen är en osjälvisk person som aldrig tänker på mig själv i första hand och som alltid har levt efter dom socialdemokratiska idealen såsom solidaritet, jämlikhet och alla människors lika värde.

Håll till godo Daniel, och du behöver inte ens tacka mig eftersom jag vet att du ofta tänker på mig. Särskilt efter detta tips. Det räcker för mig!

Hälsningar, Sandor Herold, Malmö – We are for ever friends, Daniel,!

– Svar från Daniel Suhonen till Sandor – Lägg ner.

Minst sagt imponerande, Daniel!!

Aldrig har jag fått svar från en politiker så snabbt. Det tog ca två (2) minuter innan ditt uttömmande och lätt förståeliga svar fanns i min inkorg!

Ännu mer imponerande är att du med endast två (2) ord, ”lägg ner”, kan beskriva vad du vill ha sagt och vad du tänker. Dom flesta svaren jag har fått från politiker brukar inte ligga romanen ”Borta med vinden” långt efter i sidantal. Och trots detta så är det sällan dessa svar innehåller något av värde. Om man nu får något svar alls, vill säga.

Men dina två (2) ord, Daniel, säger mer än 500 tätskrivna sidor!

Ditt svar, Daniel, får mig att tänka på ett bibelcitat som dock är lite omgjort för att passa in i vårt moderna samhälle. Jag hade detta citat ovanför min telefon för ett antal år sedan och det löd som följer: ”Saliga äro de fåordiga, ty de skola hava låga telefonräkningar och elräkningar”.

Du är tydligen ett föredöme även ur det miljömässiga perspektivet också, Daniel, eftersom dina två ord belastar miljön minimalt.

Ditt korta svar har inspirerat mig så jag avslutar mina rader också med bara två (2) ord: LOVE YOU!

Sandor

6 thoughts on “Sandor tipsar

  1. När man tror att ironin nått sin topp, så kommer denna fantastiska man Sandor Herold i Malmö med ett ännu giftigare ironiskt brev till någon politiker jag som väl är inte ens känner till. Du Sandor får alla politiker att bli som små kinkiga förskolebarn, med det de besvarar dina brev.
    Tacksam för fler hyss från Sandor Herold/ Olli Rein Petterssonsblogg.

  2. Varför tas inte integrationen upp som kostnad av Daniel tros….?
    Givetvis för att det inte PK, fegt tycker jag!
    Det är givetvis en tung utgiftspost i de statliga finanserna, precis som skola och vård.
    Finns det inga politiker som har en ryggrad?

Kommentera