Gängen i Östergötland, 10 – 1 till bortalagen


De två tidningarna Corren och NT har kartlagt närmare 100 personer i länet som tillhör de kriminella gängen. Östergötland har i dag fler etablerade kriminella nätverk än någonsin. Gängen hamnar ofta i våldsamma konflikter då alla är ute efter samma sak: makt och pengar.

Hells Angels, Red & White Crew, Black Cobra, M-16, Gipsy Bloods, Asir, Bergagänget, Berga boys, Outlaws, Bandidos och X-team. Under de senaste åren har ett stort antal kriminella nätverk etablerat sig eller åtminstone visat intresse för att etablera sig i Östergötland. Och det är framför allt i länets största städer, Linköping och Norrköping, som gängen har flyttat fram sina positioner.

Hells Angels domineras av män som är födda och uppväxta i Sverige. I de övriga kriminella nätverken i länet finns en relativt stor andel män som är första eller andra generationens invandrare.

-Pettersson räknar gängen och kommer till 10-1 till bortalaget – de är överlägsna som vanligt.

Detta bildspel kräver JavaScript.


3 responses to “Gängen i Östergötland, 10 – 1 till bortalagen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: