EU kommer inte att bojkotta Israel

EU har inga planer på att bojkotta Israel , enligt Martin Schulz , ordförande i EU-parlamentet. Schulz tog upp frågan om en eventuell bojkott samtidigt med frågor från journalisterna efter en händelse i tisdags kväll vid Hebreiska universitetet i Jerusalem .

Bojkott är ett mycket hårt ord . Att bojkotta betyder att helt blockera samarbete och handel mellan länderna . Vi talar inte om en sådan bojkott ,  förklarade han .

” I Europaparlamentet finns det helt klart [ sic ] ingen majoritet för en potentiell bojkott “, konstaterade han .

Schulz noterar att det finns en rörelse i Europa som är för att märka produkter som tillverkats av israeler i Judéen och Samarien med Shomron. Men , fortsatte han , det finns inga planer på att bojkotta alla israeliska varor eller institutioner .

Schulz tillade att han personligen motsätter sig idén . Min personliga åsikt är att en bojkott inte är en lösning för något ,  förklarade han .

EU: s bojkott av israeliska företag i Judéen och Samarien har setts som ett verktyg för att sätta press på Israel i förhandlingarna . Premiärminister Benjamin Netanyahu har varnat för att EU: s ensidiga tryck endast kommer att göra det svårare att uppnå fred .

Detta är också Ollis syn på saken. Fredlig handel med civila varor stärker freden, medan handel med militära produkter givetvis har motsatt verkan. Det är ju det sistnämnda som främst Hamas ägnar sig åt genom sina tunnlar som Egypten nu till stor del har förstört. Men även Palestinadministrationen får ju vapen insmugglade av Sinais beduiner. Det är ju också bara den typ av varor som berörs av importstoppet vid Israels gränsövergångar till Gaza och det tycker Olli är bra, för det förhindrar ju att alltfler Gazabor dör i förtid.

Arutz Sheva

2 thoughts on “EU kommer inte att bojkotta Israel

  1. Det verkar till och med som om något är på gång med återvändaravtalet.
    Jag har en annan artikel på Arutz Shiva som antyder detta. Jag ska bara få tid att översätta det som har skrivits, och som utrikesminister Kerry från USA har något på gång med.

  2. Finns ingen anledning för EU att bojkotta Israel, dom är
    ju den enda demokratin i Hela mellanöstern, vilket även syns
    på den ordning som råder där!

Kommentera