Israels blockad av Gaza

Den enligt SVT nästan totala bojkotten av Gaza fortsatte veckan som gick. Under tiden 26 januari till 1 februari levererade 1 182 lastbilar 29 659 ton med förnödenheter från Israel till Gaza. Dessutom levereras 125 MWh el i snitt per dag samt 1 075 ton matlagningsgas under veckan.

Givetvis ska vi inte vara enögda utan ta med den omvända exporten. Från Gaza till Israel avgick fyra lastbilar med blommor, tomater och kryddor. Inte dåligt.

Gränsen mot Egypten är fortfarande totalstängd, egyptierna litar inte på sina arabiska bröder men konstigt nog fortsätter israelerna att tillåta varor till Gazaborna trots Hamas ständiga raketbeskjutningar.

Märkligt är att Israel lever på den höga kvaliteten hos sina produkter med araberna på Västbanken och i Gaza inte gör några försök att producera något motsvarande, trots att de kan ta emot experter från den enorma arabvärlden och sedan sälja till dem och hela övriga världen. De verkar föredra vara världens största socialfall och skicka några raketer mot Israel när det blir för långtråkigt.

26.1 – 1.2 2014 

2 thoughts on “Israels blockad av Gaza

  1. Det handlar om VÅLDTÄKTER, NU 22.00-00.00, i KARLAVAGNEN. I P4. Ville bara upplysa om det.

  2. Tydligen har de trappat ner lite på sin tidigare flit, månntro de är utarbetade och behöver lite rekreation?

Kommentera