Utlänningar stoppade med 20-tal nystulna däck

SÖDERMANLAND. Däckens ägare blev vittne till stölden, och följde efter tjuvarnas skåpbil från Runtuna till Vagnhärad.  Däckägaren följde efter männens fordon, en lätt lastbil, hela vägen till Vagnhärad, där polisen väntade. I bilen låg ett 20-tal däck på fälg.

– Det var inte alla däck som var stulna från målsägaren i Runtuna, men just nu vet vi inte vem som äger dem, säger Lennart Ahlin, länsvakthavande polisbefäl.

Männen, 33 respektive 31 år gamla, greps av polisen och fördes till stationen i Nyköping för förhör. – Man har inte kunnat prata med dem ännu, och det kommer att dröja ett tag. Det behövs hållas tolkförhör med dem då de varken pratar engelska eller svenska, de kommer från ett baltiskt land säger Lennart Ahlin.

Organisation, Polismyndigheten i Södermanlands län 

6 thoughts on “Utlänningar stoppade med 20-tal nystulna däck

  1. I samband med detta kan ju nu aktuella Ukraina kom in i bilden…Det är bevisat att merparten av alla stulna bilar i Europa hamnar i det landet.
    F-n. är det framför allt 4-hjulsdrivna bilar av Jeep-typ,som är intressanta för dem.Till dessa behövs naturligtvis också däckbyte allt emellanåt.
    Vidare görs gällande,att korruptionen är större i Ukraina än i Ryssland……Vilket inte säger lite.

  2. Samma visa vid färjeterminalen i Ystad, fast där rörde det
    sig om ännu fler nya däck som var stulna i Danmark, dessa
    figurer var på väg till Polen, men den vägen går det ju utmärkt
    att komma till Baltikum, fast i Ystad åkte dom fast, och har nu
    tagits över av den Danska polisen, så här vankas nog högre
    straff än vad en mesig Svensk domstol dömt ut !

Kommentera