44 % av muslimerna är extremister

ISLAM. Hur utbredd fundamentalism är bland troende muslimer i allmänhet är en omtvistad fråga. Men enligt en ny tysk forskningsrapport är svaret: mycket. Rapporten från WZB, Wissenschaftszentrum Berlin für Sozialforschung, bygger på en studie av 9 000 muslimska invandrare i sex europeiska länder, däribland Sverige.

De svarande har fått ta ställning till tre påståenden: om det är viktigt att återvända till religionens rötter, om det finns endast en korrekt religiös uttolkning och om religiösa lagar står över samhällets lagar.

Slutsatsen är att 44 procent av de intervjuade muslimerna kan betecknas som fundamentalister, att jämföra med 4 procent i en kontrollgrupp bestående av kristna. Det problematiska med detta, konstaterar den ansvarige för rapporten, sociologiprofessorn Ruud Koopmans, är inte bokstavstroende som sådant. Men det finns ett klart samband mellan å ena sidan religiös fundamentalism och å andra sidan fientlighet mot ”de andra” – exempelvis judar.

Vill muslimska företrädare ha trovärdighet i frågor som rör rasism är det ett fundamentalt misstag att inte sopa rent framför den egna dörren.

Fundamentalist 2014-01-29_0826

 Sydsvenskan 

12 thoughts on “44 % av muslimerna är extremister

  1. 44% av muslimer som inte befinner sig i sitt eget land, är ingen bra måttstock för muslimer totalt!
    Lite seriösare bör väl en utredning vara för att bli marknadsförd med ett påstående.

  2. Hej! undrar om du har källor på detta? Eller är det sydsvenskan? För det är inte en pålitlig källa… Sedan tänker jag att ifall 44% av alla muslimer är extremister så är det 896 000 000 människor som är extremister*? låter inte trovärdigt, snälla länka trovärdig källa 🙂

  3. Hej! undrar om du har källor på detta? Eller är det sydsvenskan? För det är inte en pålitlig källa… Sedan tänker jag att ifall 44% av alla muslimer är extremister så är det 896 000 000 människor som är muslimer? låter inte trovärdigt, snälla länka trovärdig källa 🙂

  4. Konstigt ändå att Sydsvenska tar in en närmast kritisk
    Artikel om Islam? Det är ju annars kryperi för denna
    lära som brukar gälla!

  5. Problemet är att mannen på gatan inte känner till detta. Förmodligen tror de flesta svenskar att i—-m är en religion bland andra som är helt ofarlig. Vi som läser och kommenterar här har ju en helt annan kunskap men vad hjälper det om mohammedanerna har SR-koncernen och fulmedia på sin sida.

      • Det fundamentala felet som begås idag av mannen på gatan är att denne förutsätter att hans värderingar vilka baseras på 1000-års kristen kultur är de samma som den muslimske mannen. Inget kan vara mer fel.

        Den muslimske mannen är enligt sin LAG överlägsen oss, sina kvinnliga trosfränder och resten av den icke-muslimska befolkningen. Han har en hel drös med rättigheter i förhållande till oss, men även en massa skyldigheter till sin religion. Bland annat att ständigt kriga med oss tills vi erkänner oss till islam eller oss besegrade.

        När detta sker efterhand utvidgas deras rike territoriellt i deras rike UMMA

        Vi är evigt förbannade och får utan straff våldtas, mördas och i bästa fall bara betala en 50% beskyddarskatt.

        HAN är skapelsens krona!

        Lite skillnad, eller hur?

        Denna insikt borde vara var mans och när det då sker kommer attityden att bli lite mindre välvillig till att lämna över vår surt förvärvade välfärd.

      • Till att börja med skall han rösta på rätt parti i kommande val. Dessutom skall han inte låta sig förolämpas av personer som inte kan hälsa som vi gör i Sverige och som har en ’dresscode’ som signalerar att även västerländska män med vanligtvis kristen uppfostran är presumtiva våldtäktsmän. M m m m.

Kommentera