14 thoughts on “Boris Jeltsin

  1. Varför kritisera Putin? Jag gjorde värnplikten i slutet av 70-talet. Då skulle vi försvara fosterlandet mot ryssen. Idag kommer hotet från helt ett annat håll (islamismen), och vad jag förstår så är det inga “ledare” inom EU (stort gapflabb!) som tar tag i det. Det känns svårt att byta fot, men just nu ser jag Ryssland som en trygg anförvant. Nej, jag är inte och har aldrig varit kommunist 🙂

    • Ja ooommm den “lede Fi” fortfarande finns kvar i rekrytutbildningen, måste denna idag liknas vid Allan…

  2. Har själv haft förmånen att “festa” tillsammans med ryssar och kan intyga att de verkligen bjuder på sig själva.

  3. Den dagen han stod i Berlin och dirigerade polisorkestern glömmer jag aldrig.Det var dagen då Tyskland efter alla årens ockupation,åter var fri från besättningstrupper.
    Satt själv ute i solen och hade min sektflaska öppnad,när c.a 16.40 sista sovjetgeneralen flögs ut ur landet.Med flertalet p r o s t, firades hela kvällen lång den sensommarkvällen… 🙂

  4. Jeltsin gjorde väl bara reklam för exportprodukterna. Men det finns ju inte så mycket att dricka där mer än vodka och champagne, så man är glad hela tiden.

  5. Det går en alldeles utmärkt fransk dokumentär ikväll på TV1, 22:10 Dokument Utifrån, kallad Tsarens återkomst. Handlar om Despoten Putin.

Kommentera