400 miljarder, vad väljer ni?

Insändare

400 miljarder, vad väljer ni?

Så mycket kostar massinvandringen oss skattebetalare varje år! Enorma pengar som slösas bort av odugliga, oansvariga och skrupelfria politiker!

För 400 MILJARDER så skulle vi istället kunna fördubbla antalet vårdplatser inom sjukvården, bygga 165 mil motorväg, fördubbla garantipensionen för landets alla pensionärer, fördubbla antalet poliser, slopa skatt på vägtrafik, alkoholskatt, koldioxid och energiskatter, allt detta och ändå skulle vi ha 40 MILJARDER över till inköp av kompass karta och gymnastikskor till landets alla oönskade invandrare inför deras återresa! Samt även få några kronor över till ett nationellt glädje party när Sverige är fritt från den invandrande och parasiterande ohyran!

Och som en trevlig extra bonus skulle 20.000 svenska kvinnor och barn bli slippa bli våldtagna varje år! Svenska pensionärer skulle också slippa oanmälda, oväntade och obehagliga besök av zigenare och andra lösdrivare som inget hellre vill än att slå en hammare i skallen på dom och befria dom från deras sparslantar! Skottlossning på gator och torg ett annat unikum om vi sparar 400 MILJARDER på massinvandringen!

För mig är valet mycket enkelt och en självklarhet!

MVH, Janne

44 thoughts on “400 miljarder, vad väljer ni?

  1. Är det inte märkligt att denna fråga skall vara så svår att få besvarad? Allt annat är ner till den sista krona analyserad men här svävas det på målet att ingen vet med någolunda visshet vad kalaset kostar.

    Det finns något som heter beslutsunderlag och man behöver inte ha så konspiratoriskt sinnelag för att inse VARFÖR vi inte får reda på svaret. det räcker på 10 miljarder när för min del.

  2. 400 miljarder motsvarar nästan hälften av statens budget och är inte realistiskt.

    Denna beräkning http://petterssonsblogg.se/2013/05/12/invandringens-nettokostnader/ är realistisk och baserar sig på livstida kostnader för icke-västlig invandring till Norge. Denna nettokostnad blir ca 98 mdr för 2014. I tillägg till detta finns det kostnader för bl a Balkaninvandringen, där inte heller dessa som grupp, skapar ett mervärde för landet men en nettokostnad. Lägg märke till de kvardröjande höga kostnaderna på över 100 mdr fram till 2032 även om asylinvandringen minskar kraftigt med start 2014. Om asylinvandringen i stället fortsätter i samma takt som hittills och med samma profil, kommer kostnaderna att ha fördubblats till ca 2038.

    Sd’s besparingar på 118 mdr över fyra år är mycket försiktigt beräknade och baserar sig på en successiv nertrappning av asylinvandringen till normala europeiska nivåer. Den visar alltså besparingen över en fyraårsperiond och är inte relevant för att visa den årliga kostnaden över tid. Avsikten med Sd’s utredning och beräkning är att visa på det budgetutrymme som finns för andra satsningar som följd av en mer restriktiv invandringspolitik.

    Jag rekommenderar starkt att inte redovisa siffror utan att kunna hänvisa till utredningar eller andra beräkningar som är baserade på korrekta faktaunderlag. Om inte, blir sådana siffror betraktade som grova överdrifter och osaklig propaganda och det ger inte förtroende för invandringskritiker.

    • Bra inlägg.

      Vi får aldrig förfalla till motståndarsidans överdrifter och ljugande.

      Exakta siffrorna är svåra att beräkna eftersom etablissemanget inte vill att vi ska veta. Pss ljuger BRÅ om brottsstatistiken och vilka som ligger bakom.

      Det viktiga är att inse att situationen är mycket illa för landet och ta reda på hur vi ska ta oss ur detta helvete så fort som möjligt.

      Därefter rör vi oss målmedvetet i den riktningen och återtar svensk mark millimeter för millimeter.

    • Bra kommentar. Jag håller med dig om att många stolpskott skadar SD och Pettersson är så klart inget undantag

  3. Man ka ta det väldigt lugnt med siffror så länge man inte har ett seriöst underlag för dessa.
    Det gynnar inte debatten att komma med en massa svammel som man inte redovisar saklig täckning för.
    En primitiv retorik som massinvandringsförespråkarna enkelt slaktar vilket vi inte ska bjuda dom på.

    • Jag håller med dig helt och hållet. Eftersom insändarna på denna hatblogg är vana vid att sprida lögner har de börjat tro på sina egna lögner. De hade lika gärna kunnat skriva 700 miljarder eller 900 miljarder. En oseriös fördumningsblogg helt enkelt

  4. Invandringen idag kostar nästan dubbelt så mycket som hela försvarbudgeten kostade när vi var som effektivast och hade ett
    försvar värt namnet, dom ynkliga 20000 man vi kan ställa upp
    idag( om man inte är Mamma och pappalediga förstås) kommer
    inte ens att kunna försvara Tjockhults församling där dom idiotiska
    beslutsfattarna häckar.

  5. Anledningen till att det är svårt att räkna ut invandringens kostnad är för att man valt att lägga dessa på olika kostnadsbärare. Staten står för de mesta av de initiala kostnaderna medan kommunerna står för huvuddelen av de senare. Även landstingen har kostnader och även privatpersoner och försäkringsbolag har ekonomiska kostnader. Vad det mänskliga lidandet ska värderas till är heller inte lätt att sätta prislapp på.

    Summa sumarum är det enorma summor och ett indirekt sätt att räkna på det är att jämföra nuvarande skattetryck med det som rådde innan massinvandringen tog fart och dra bort andra kända icke relevanta utgifter såsom EU-avgift, delar av ”personlig assistentreformen” och så vidare.

    Att det är ”lönsamt” att ”fly” till Sverige visar detta på: ”Rekordmånga svenska pass försvunna”
    http://www.svt.se/nyheter/sverige/rekordmanga-svenska-pass-forsvunna

    Jag kan inte begripa varför man ska bivilja PUT för ett tillfälligt problem och inte heller varför man ske dela ut svenska pass till utländska medborgare som säger sig ha sökt skydd i landet. Andra länder bygger flyktingläger och har full kontroll på de som är där – men inte naiva Sverige.

  6. Vi kan landsätta människor på månen men vad invandringen kostar är totalt omöjligt att räkna ut? Själ tippar jag mellan 180-250 miljarder?

  7. Det är många olika siffror på vad invandringskostnaderna hamnar och så länge 7-klövern inte är intresserade av att visa på dessa siffror är alla beräkningar rätt, eller fel, men att det kostar en väldigt massa pengar står utom allt tvivel. Allt för stora pengar vilket redan nu i början av detta år visar sig i underskotten och förslagen till skattehöjningarna. Det jag tycker är väldigt märkligt är att ingen av 7-klöverns partier är intresserad av att lägga korten på bordet och verkligen redovisa kostnaderna för den förda invandringspolitiken, detta gör mig väldigt misstänksam och förbannad!

    Kalleman

  8. Oj vad det flimrar av miljarder nu……
    Undertecknad har själv drivit en tes där kostnaderna tas som medelvärden och över 40År…..på grund av den kvadratiskt ökande invandringen så är det de kohorter som nyligen anlänt som kostar mest men som också ”räcker längst”…..Migrationsverket bara kostar enligt deras uppgifter 16Miljarder……osv….jag använde två fakta…PUT beviljade varje år (det trams okm att de med PUT återvänder hem är bara nonsens eftersom vi inte egentligen ”för bok” över rörelser med Pass/PUT osv…) och andra fakta är det Norge säger för sina invandrare…..4Miljoner i MEDEL för hela gruppen LIVSLÅNGT…jag har då lagt dessa 4Miljoner över 40År….En liten uppskattning kan alla enkelt göra PUT 2013 > 100.000 100.000 /person årligen ger cirka 10Miljarder för förra årets kohort….Vet inte hur Norge räknat men gissar att siffran är i underkant då vissa kostnader säkert anses ”allmänna” dvs alla betalar tilll en ”pott” som används……nåja en ökning årligen på 10Miljarder….och totalt sedan 1980 så ligger vi nu på 175Miljarder årligen…….och i ganska många år till…MEN den invandring som planeras ökar ju på detta eftersom det dröjer 10år innan ”gamla skulder” minskar…..MEN med alla reserver som tagits i anspråk etc. så kan man inte dölja den gigantiska investering som görs…..

  9. I samband med försvarskonferensen skrev någon av invandringen kostade 178 miljarder, nu 400. Oavsett vilken siffra som är rätt så rör det sig om otroliga belopp för lilla Sverige.

    Tänk om alla de sanna siffrorna kunder komma fram i media och i valdebatten. Det är ju inte så att vi saknar statistiker utan någon (7-klövern) har ansträngt sig att mörka besvärande fakta för väljarna. Bara det gör mig rädd att det är värre än vi tror.

    Så länge våra politiker inte presenterar raka fakta kan de inte säga att det de gör med våra skattepengar har befolkningens stöd.

  10. Men hallå, hur svårt kan det vara? Jag har sagt det tidigare, nonchalera språpuken magistern. Det hen behöver göra är att gå ut och åtminstone försöka fånga in en av hästarna som rymt från stallet.

    • Ja Ruth,den figuren kan ju trötta ut den segaste.
      Har själv sedan han kom in på bloggen,dragit mig en aning tillbaka.Man vill ju inte direkt få ett epitet,att höra samman med en sådan..och hans kretsar !

  11. Gissningar bör , följas fakta så att vi själva kan undersöka saken.
    Fast jag misstänker att det är överdrivit och ett led i Petterssons rädsla för invandring av människor som han fruktar på grund av okunskap och egoism.
    Har du problem med din ekonomi?
    Jag gissar nej!
    Är du missnöjd med din kommande pension?
    Jag tror inte att du behöver vara så rädd, din ekonomi kommer att fungera, och om du blir sjuk kommer du att få vård.
    Var inte rädd det ordnar sig för dig med!

  12. Hej. Detta var för året 2012.alltså 400.000.000.000:-SEK År 2014 kommer kostnaden vara över 600.000.000.000:-SEK Detta sju klövern gör är en ren stöld och Landsförräderi och det skall ge fängelse enligt svensk lag. Sverige har sämst pension 57% medan de flesta andra länder har 100-110% i Pension. Sju klövern är utan tvekan rasister mot alla som varit i Sverige och arbetet för vår välfärd. Troligtvis vinner Socialdemokraterna nästa val, vad som kommer därefter är troligen ett våldsamt inbördes krig i Sverige. Svenskarna är inte nöjda, samma med de stackarna som och ville ha livslång försörjning. Israel kallar dem för parasiter, vad kallar ni dem för. Felet ligger hos sju klövern. Något måste göras inom kort men vad gör ni alla som förlorat miljonbelopp på fredrik reinfeldt. Personligen kallar jag dem nu för de sju kriminella, rätt passande tycker jag. Vi behöver folk som tar till vapen och gör uppror och driver ut sju klövern ur sverige snarast, detta är mycket akut och kan inte skjutas på framtiden. Mitt förslag är att alla från sju klövern sedan Bengt Westerbergs tid skall ersätta det Svenska folket sedan utvisas till afrika för att aldrig mer kunna återvända. Ta detta på stort allvar, sverige blöder kraftigt.Mvh Bertil Nilsson. Glöm inte att svara vad ni anser samt under rätta alla ni känner släkt grannar vänner mm.

    • Jag känner ingen som vill börja kriga, vi är väl inte i samma situation som ex. Syrien.
      Nej vi vill ex åka skidor , kolls på TV, träffa vänner och på fredagen ta en öl eller två.
      Så kriget får vänta tills nån anfaller oss.

      • Syrien var inte heller i samma situation för några år sedan. Innan Libanon drogs in i inbördeskrig var det nog ingen som trodde på ett sådant där heller, likadant i forna Jugoslavien, länderna i norra Afrika och andra oroshärdar det senaste decenniet.
        Du inbillar dig att Sverige är fredat från alla krig. Det tror nog medborgarna i alla länder innan kriget står för dörren.

    • Hur redovisar vi nu? En årlig ökning eller kostnad som anses förbrukad år 1? För om mina 4Miljoner läggs på 2013 års +100.000 blir det precis 400Miljarder MEN detta är livslångt (40år) visserligen med en större kostnad år ett än år 40 iofs så den ökande årliga kostnaden för 2013 års kohort blir cirka 10Miljarder…..MEN i 40 år…..oaktat betalda praktikplatser osv osv….
      Så kort sagt tror vi är väldigt ense bara att vi redovisar på lite olika sätt……MEN vi har åtagit oss tusentals miljarder som kommer att behöva betalas i generationer framåt…..

    • 118 miljarder gäller en budgetperiod, dvs fyra år.
      SD uppskattar alltså kostnaden till knappt 30 miljarder per år.

      • 118 miljarder är ren bidragskostnad, sedan tillkommer andra kostnader som boende skolor mm. Summan har jag läst 400 miljarder för året 2012. Det är beräknat 600 miljarder eller mer för året 2014. Vi skall inte hellre glömma sverige lånar mer än 1.000. Miljarder SEK i dygnet plus att vi har sämst välfärd i sverige jämfört med andra länder i Europa som har dubbel pension jämfört med sverige. Sverige har halkat ner på 25 plats från 15:e plats en Wikipienda. Och enligt den sidan kommer sverige hamna på 45 plats efter libyen.Sverige blöder i ett stort öppet sår som åsamkats av sju klövern, de bör snarast ställas inför rätta anser jag. Detta de gör är en mycket grov stöld och det värsta Landsföräderriet genom alla tider. Summan kommer dubblas vart annat år. Så detta slutar med säkerhet i ett inbördes krig tror jag. Jag tror de flesta svenskarna kommer söka efter sju klöverns folk när detta inträffar om jag får säga min mening. Vem skall betla tillbaka dessa enorma lån? mvh Bertil Nilsson

    • För drygt 12 år sedan kom en bok med titeln, ”mångkultur eller välfärd” skriven av ekonomen Lars Jansson.
      Då var kostnaden för den påtvingade mångkulturen 267 MILJARDER!
      I dag 12 år senare och nästan en million nya parasiter så har kostnaden naturligtvis ökat mycket dramatiskt. 400 MILJARDER är en uppskattning, men troligen en grov underskattning!
      MVH
      Janne

      • Har svenska folket getts chansen att folkomrösta om detta? Det är i sådana fall något jag missat.
        Folkomröstning är väl det mest demokratiska som finns. Håller du inte med?

      • Snälla magistern, nu har jag följt din remarkabla försvarskedja för massinvandringen och tycker du är lustig. Du kan bara inte mena så naivt allvar som du verkar…
        MEN, är mångkulturen demokratisk i den meningen att valda partier röstat igenom att så ska vi ha det, eller hur menar du?
        Fanns ingen politisk fråga idet ämnet vid något val så du får fakttiskt utveckla din tankekedja. Tack på förhand!

    • Tre år? Invandring vare sig det är vinst eller förlust gäller ju livslångt för medelinvandraren…….inkrementella variationer är naturligtvis belysande i det ”lilla” men den stora groteska kostnaden kvarstår ju…och skattefinansierade jobb etc. kostar minst lika mycket även om någon ”är i arbete”……

Kommentera