”Vi kan aldrig skydda oss mot extremt väder”

Orden kommer från Trafikverkets Generaldirektör och är det minst sagt ihåliga försvaret för de senaste tågurspårningarna. Vad Lusharpan känner till var vädret helt normalt då godståget spårade ur strax söder om Stockholm. Dessutom blev man varnad en timme före olyckan av en tågförare i ett X2000-tåg som passerade platsen och rapporterade allvarliga problem. Men trafiken stoppades inte, med känt resultat. 

Faktum är att det föreligger stora problem för järnvägen även här nere i Västra Götaland också. Kinnekullebanan, som går från Håkantorp till Gårdsjö, där den ansluter till Västra stambanan, dras med stora problem. Delar av trafiken på banan är ersatt av bussar. Stora delar av banan som fortfarande trafikeras dras med hastighets-begränsningar. Hastigheten har sänkts från 100 till 40 km/tim. Allt resulterar i stora problem för trafikanterna och stora extra kostnader för Västtrafik. Och allt beror på det eftersatta banunderhållet. Enligt trafikverkets regionchef kommer problemen att åtgärdas på sikt. Vi vet alla vad det betyder, det kommer att ta flera år, om inte decennier.

Extrakostnaderna uppgår i dagsläget till 150.000 kr/dag för Västtrafik. Lusharpan undrar hur mycket järnvägsunderhåll man får för 150.000 per dag eller 4,5 miljon i månaden. Det hade förmodligen räckt till en helrenovering av Kinnekullebanan om detta får fortsätta ett tag till.

Nu funderar Västtrafik på att stämma trafikverket. Enligt Västtrafiks VD finns det inget i det nuvarande avtalet som säger att Västtrafik ska behöva stå för extrakostnader av den här storleken och under så lång tidsperiod.  Lusharpan säger bara, lycka till Västtrafik. Hoppas att ni vinner mot trafikverket.

Lusharpan tror nämligen att en förlust i en rättegång är det enda som kan få ”Arrogansen” att prioritera om resurser från svensk invandringsindustri till järnvägsunderhållet. För vinner Västtrafik så lär flera följa efter.

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

DN

1 thoughts on “”Vi kan aldrig skydda oss mot extremt väder”

  1. Jaa man spar på allt utom det viktigaste numer……vård (ja utom för vissa), infrastruktur, försvar, skolsystemet, pensioner……är inte tillräckligt viktigt vilket denna massiva invandring uppenbarligen är……..häst och vagn nästa kanske………hoppas man vinner…..

Kommentera