Jan Hjärpe – det förekommer våldtäkt som straff i muslimska länder.

Sverigedemokraternas stabschef Linus Bylund har råkat i blåsväder efter ett uttalande i Blekinge läns tidning, där han säger att det står i Koranen att våldtäkt kan användas som straff för kvinnor som varit otrogna och att det är en muslimsk straffmetod.

Islamologen Jan Hjärpe bekräftar att det förekommer att våldtäkt utdöms som straff i till exempel, Pakistan och Bangladesh, men att det inte finns någon koppling till islam som religion. Det är en tradition i lokala domstolar och by-råd säger han.

Men att göra uttalanden med denna koppling i Sverige menar Jan Hjärpe är islamofobiskt, det vill säga driver fram hat mot muslimer som grupp.

– De är helt klart islamofobiska, så de är en sorts parallell till antisemitismen. Sen om man ska betrakta det som rasistiskt eller inte, det är en definitionsfråga. Det är definitivt en parallell till antisemitismen.

-Pettersson säger – läs islamologen Jan Hjärpes uttalande – det förekommer att våldtäkt utdöms som straff i till exempel. Pakistan och Bangladesh, men att det inte finns någon koppling till islam som religion…

Skärp dig herr Hjärpe, vad är det som styr livet i Pakistan och Bangladesh om inte koranen, Muhammed och Allah. Sharia-lag enligt islam. Linus Bylund har rätt enligt dig!!! Sanningen kan inte vara islamofobisk.

SR 

17 thoughts on “Jan Hjärpe – det förekommer våldtäkt som straff i muslimska länder.

  1. När en person lider av vanföreställning kallas det mentalsjukdom. När många personer lider av en vanföreställning kallas det Islam.

  2. Jo men frågan är väl om det är sanktionerat i religionen eller om det bara är individer som tar sig friheter i sin kvinnofientliga kultur.

  3. Vad med alla unga flickor som sitter i fängelse och riskerar avrättning? De våldtas för att chansen finns att de kommer till paradiset om de är oskulder.

    Det finns många bevis i Koranen och haditherna på att våldtäkt är tillåtet. Profeten gav sin tillåtelse och deltog själv på sina rövarstråt. Men som vanligt får ingen tala om vad som står i Koranen som de säger sig följa ordagrant. Istället citerar islamisterna ofta gamla testamentet när de vill tala om hur dålig kristendomen är….

    • Var är referenserna till verserna i Koranen som tillåter våldtäkt? Fattar inte hur man bara basunerar lull lull…..okunnighet om islam är vad som finns här

      • Läs längre ned vad sign. ”B-vet” hänvisar till….Sen finns det åtskilliga andra som tidigare har redovisats !

      • DEBATTARTIKEL av Nima Gholam Ali Pour. Några ord måste sägas om drevet mot Linus Bylund och Michael Hess som ägde rum den 8 januari. Tyvärr så verkar Aftonbladet, Expo och många andra inte förstå att koranen skrevs av människor som bodde i en öken för ungefär 1400 år sedan.

        Det är ingen bok som följer normerna i vår tid. Självklart så rättfärdigar koranen våldtäkt eftersom den är författad av en arabisk krigsherre från 600-talet. Den som har koranen hemma kan slå upp den 23:e suran vers 1-6 så står det:

        ”DET SKALL gå de troende väl i händer; de som ber med ödmjukt sinne, som drar sig undan när de hör lättsinnigt tal, som gör en insats för hjälpen till de behövande, som håller sina begär i styr, [och inte ger fritt utlopp åt sin lust] med någon annan än sina hustrur eller dem som de rättmätigt besitter – inget klander kan då riktas mot dem”

        Begreppet ”dem som de rättmätigt besitter” handlar om kvinnliga slavar. Sådana formuleringar om att man får ha samlag med slavar nämns flera gånger i koranen. T.ex. Fjärde suran, vers 24:

        ”Ni får inte närma er gifta kvinnor utom sådana som ni rättmätigt besitter – detta är vad Gud föreskriver för er.”

        Antingen så tror man att slaveriet i arabvärlden var något positivt och att slavarna underkastade sig sexuell förnedring frivilligt, eller så förstår man att dessa slavar blev våldtagna och att koranen rättfärdigar sådana våldtäkter.

        Professor emeritus Jan Hjärpe islamolog vid Lunds universitet säger så här till Blekinge Läns Tidning om att koranen rättfärdigar våldtäkt:

        ”Vilka dumheter. Det står inget sådant i koranen. Det är en myt, närmast en fabel som uppstod på medeltiden.”

        Antingen så har Jan Hjärpe inte läst koranen eller så förnekar han att det förekom sexuell exploatering inom slaveriet. Jag undrar om Jan Hjärpe anser att kvinnliga slavar i den amerikanska södern inte heller blev våldtagna? Tror han att kvinnliga slavar genom historien har haft samlag frivilligt med sina ägare? Det är en absurd syn på historien där man rättfärdigar slaveri för att kunna ljuga om att koranen inte rättfärdigar våldtäkt.

        Sen är detta inte så relevant för politiken. Koranen är en bok för människor som levde i öknen på 600-talet. Det är bara löjligt om man försöker följa denna ökenmanual år 2014. Få muslimer följer koranen idag. Det finns fanatiker som följer varenda bokstav men de flesta muslimer kan inte följa den. Man får tolka den på olika sätt för att kunna följa den.

        De islamister som våldtar idag i Syrien, Iran och Egypten gör det för att de är störda människor. Sedan har de möjligheten att rättfärdiga sina handlingar med hjälp av koranen men de skulle nog ändå skadat människor om koranen inte fanns. En jihadist är vanligen en mycket störd människa.

        Men i en diskussion som berör religionskritik så är det viktigt att man inte förnekar det som faktiskt står i koranen. Först och främst är koranen en kvinnofientlig bok. Man kan på rak arm plocka ut texter som mer ser kvinnor som egendom än som människor.

        För det andra är koranen en bok som skrevs av ökenkrigare för ökenkrigare. Jag förstår att det finns muslimer som tror att profeten Muhammed var något annat än en krigsherre, men jag kan som en icke-muslim endast titta på historien. I den icke-religiösa historien var Muhammed en krigsherre.

        Därför är det ganska logiskt att profeten Muhammed som författade koranen också rättfärdigar det som var ganska normalt bland dåtidens ökenkrigare, nämligen att utöva våldtäkt gentemot sitt krigsbyte, de kvinnliga slavarna. Vi kan inte ändra vår syn på våldtäkt här i Sverige och säga att våldtäkt av slavar är inte riktig våldtäkt, bara för att koranen rättfärdigar våldtäkt av slavar. Detta är viktigt med tanke på hur människohandel är fortfarande ett stort problem idag.

        Sen förstår jag inte varför Mehmet Kaplan dyker upp och vill ha en ursäkt. Det här är en människa som är associerad med organisationer som sprider konspirationsteorier om judar. Mehmet Kaplan bjöd in antisemiten Yvonne Ridley till riksdagen. Nu tycker Expo att vi inte ska attackera Mehmet Kaplan på grund av att Kaplan inte visste vem Yvonne Ridley var.

        Med tanke på att Mehmet Kaplan varit presstalesman för Sveriges muslimska råd och ordförande i Sveriges Unga Muslimer så borde han vetat exakt vem Yvonne Ridley var eftersom det är just dessa organisationer från det muslimska civilsamhället som hela tiden bjuder in Yvonne Ridley.

        Mehmet Kaplan måste först be om ursäkt för att han inte tagit avstånd från det muslimska civilsamhället, som till och med idag fortsätter sprida antisemitiska myter. Att han begär en ursäkt visar hur hyckleriet regerar i den svenska debatten. Media har låtit denna figur komma undan och nu tror han att allmänheten har ett dåligt minne.

        /Nima Gholam Ali Pour från hans blogg nimatown.blogspot.se

        Relaterat
        Flicka dömd till gruppvåldtäkt av muslims domstol – för broders brott
        Ahmadinejads imam: ”Islam tillåter våldtäkt”

        Read more: http://www.exponerat.info/detta-star-i-koranen-om-valdtakt/#ixzz2qDU0xmwH

  4. Ja, tydligt är ju att islam i de länderna tolererar våldtäkter som straff (samtidigt som den inte tolererar fläsk) så man kan lugnt säga att islam inte bryr sig särskilt mycket om detta. Antagligen för att muhammed inte någonstans har sagt att det är fel att våldta någon som straff.

    Det är nämligen ganska intressant det här med islam och sharia och deras prioriteringar. Islam lyckas alltså få människor att inte äta svinkött, det är riktigt haram, men det är inte haram att skära sönder småflickors könsorgan i Egypten. Man märker vad islam, åtminstone där, prioriterar…

  5. Hur dum kan en professor vara??

    ”2:223] Era hustrur är för er [som] en åker; beträd därför er åker, när och som ni önskar”
    Vet han inget om detta??

  6. Islams handgångne man mörkar fakta igen!

    Jan Hjärpe – PK-etablissemangets pålitliga tjänare och islams handgångne man i Sverige, ges stort utrymme i Svd för att åter mörka fakta. Den som vill kan istället lyssna till Nazanin som ger en verklighetsbaserad beskrivning av den islamska straffskipningen, istället för Hjärpe som sitter tryggt i sin professorsstol och är betald för att skönmåla Islam.

    Nazanin som nu bor i Sverige, dömdes till tre års fängelse för att hon vägrade bära slöja! Efter två år i fängelse kom tre män för att ”tala” med henne. De bröt hennes ben och våldtog henne fem gånger. Först efter två dagar fördes hon till sjukavdelningen. Efter två veckor hade larver i såret. Hon är fortfarande svårt lemlästad. Hör hennes egen berättelse och se henne själv berätta. (Varning bilderna på hennes lemlästade ben förskräcker!) Se min blogg Malmöperspektiv.

  7. Linus påstår till att börja med att han blivit felciterad. Min fråga varför ställer idioterna i ledningen upp, när de alltid påstår att de blir felciterade?

    • Ja och sen ska vi inte glömma denne Bylunds uttalande
      om andra som uttalar sig olämpligt, dom var Bonnläppar.
      Räknar han sig själv som Bonnläpp nu??

Kommentera