EU-migranter har snart fler förmåner än svenskar

I dagsläget vet vi att papperslösa har bättre förmåner än många svenska medborgare med långa arbetsliv och högt skattetryck i bagaget.

Fri vård, fri tandvård, gratis skola är bara några av de förmåner som papperslösa (människor som befinner sig olagligt i Sverige) numera får del av och om Socialdemokraterna i Malmö och Norrköping får sin vilja genom, har de papperslösa snart betalda lägenheter och socialbidrag, allt detta utan att betala en krona till de system som finansierar allt detta.

Nästa grupp som snart kan få samma förmåner är EU-migranterna, dvs tiggare från Östeuropa. På många håll i landet övervägs nu att ge tiggarna samma förmåner som de papperslösa, bl.a. i den förlorade staden Malmö.

Källa: Sydsvenskan

Incitamenten för personer att välja Sverige som destination ökar hela tiden, detsamma gäller för de som kommit hit, avvisats och håller sig gömda inom landets gränser. Klart de inte ämnar lämna Sverige enligt gällande regler när de erbjuds förmåner som knappt några svenska medborgare har rätt till. Samtidigt lär väl knappast viljan att betala högre skatt i Sverige öka, när vi dagligen läser om vart våra skattepengar går.

Tycker någon det är konstigt att Sveriges välfärd tappar mark i internationella jämförelser och att Sverige år 2030 räknas till Europas lägst rankade välfärdsländer?

14 thoughts on “EU-migranter har snart fler förmåner än svenskar

  1. I Malmö har det t o m gått så långt att en lokal – Crossroads – som tidigare var känd som Träffpunkt Värnan och där hemlösa hade möjlighet att tvätta sina kläder nu är bara ägnad åt EU-migranter. De infödda har numera inte möjlighet till tvätt längre, men det verkar inte vara många som bryr sig, vare sig kommunen eller Svenska Kyrkan, som driver verksamheten genom Stadsmissionen.

  2. Ta papper och penna och skriv till Sveriges Riksdag 100 12 Stockholm och säg din mening kostnad 8 kronor ,Jag rekommenderar släng ut politikerna på gatan så de får söka arbete utan fallskärmar från staten.Lycka till politikerna med jobb sökandet då.

  3. Reblogga detta på Ladycobra's Blog och kommenterade:
    Läs även detta, verkar som Sverige blivit svenskfientligt och ger t.o.m. förmåner för Jihadister som återvänder.

    http://mobil.svd.se/nyheter/sahlin-stottar-forslag-om-jihadisthjalp_svd-4261683

    Folkpartiet stödjer tydligen gratis tandvård för alla tiggare i Sverige som kommer från Rumänien..Läs detta.

    http://www.friatider.se/folkpartister-kr%C3%A4ver-gratis-v%C3%A5rd-f%C3%B6r-tiggande-romer

  4. Är inte det här ”spiken i kistan” för många hårt arbetande svenskar så vet inte jag…Den som gör rätt för sig i landet ska ta del av kakan, ingen annan. Varje land ska i möjligaste mån hjälpa sina egna först och främst och inte andra länders medborgare.

    Varför ställs inga krav? Bidragskarusellen är ju enorm!? Krav på att lära sig svenska, krav på att kunna försörja sig, krav på att kunna betala sin egen tand/sjukvård, etc. Se till att människor jobbar ett par år i landet innan man ens kan tänka på att utnyttja systemet!

    Man tror ju att man missuppfattat, en illegal /olaglig/ människa har mer rättigheter än den stackare som varje dag går till jobbet och sliter för brödfödan och kanske ändå inte får ihop det? Det måste vara olagligt hur vår regering sköter det här?

    Nu står tiggarna på tröskeln till Borås igen, som blev hemskickade, vad var det nu det kostade..eh…200 000? Tillbaka efter två dagar? Som skattebetalarna bekostar!

    Nu får idiotin i landet vara slut!! De idioter som försvarar det här har ju inte bara en skruv lös, hela bultsystemet inklusive balkar måste ha lossnat!

    • Håller med dej,frågan är bara hur man ska komma åt dessa orättvisor som drabbar Svenskarna som står för notan! Någon form av massuppror mot dessa politrucker och vänstervridna massmedia som backar upp denna fruktansvärda orättvisa mot Svenska arbetare och pensionärer! Och hur får man massorna att ställa krav på rättvisa och vaket börja agera?

  5. Ja du….Stefan K .

    Att Sverige sjunker som en gråsten i välfärdsländernas statistikprognoser känns väldigt olustigt. T.om Libyen och mitt favoritland Portugal , som verkligen har drabbats av EU-krisen , jämfört med Sverige ,
    passerar oss till 2025- 2030.

    Våra nordiska grannländer står upp och håller ställningarna även år 2030 , om dessa prognoser från FN:s HDI håller. Vi glädjes med våra grannländer. Vi förstår nu bättre , varför våra ungdomar drar till Norge för arbete och bosättning.

    Välfärdsvinsterna verkar utebli och minska dramatiskt för framtiden. När man bedriver den typ av politik , som vi / våra politiker är ansvariga för i dagens Sverige.

    Skrämmande.

    Fast att våra politiker skulle vilja diskutera detta eller att våra medier skulle berätta och skriva om denna ” utveckling ” . Är nog för mycket begärt.

    Så länge våra TV-kanaler visar så mycket mer ” intressanta ” kändisprogram och såpor som då är betydligt viktigare än att stärka vårt lands framtida ” välfärd ”.

  6. Göran Persson (s) varnade för socialturism från de forna öststaterna om de kom med i EU. Och han fick rätt.

  7. Att barn får fri skola är väl bra. Ska barn vägra att följa med sina föräldrar till Sverige.
    ”Nej pappa vi följer inte med, vi blir så stor belastning för Sveriges pensionärer.”

  8. Här ser man vad devisen Människors lika värde bara
    är en floskelkaskad som använda mycket, bland annat
    av Herr Floskelmästare Reinfeldt.

  9. Men vad är pengar och andras välfärd emot den fluffiga känslan de som bestämmer har när de putsar sina glorior och alla ryggdunkar de får av varandra?

Kommentera