Palestinsk diplomat hade illegalt vapenförråd hemma

PRAG. Den Palestinska myndighetens ambassadör som dödades i en explosion i onsdags, hade tillräckligt med illegala vapen för att tungt beväpna tio stridande i sitt hem. Den illegala vapengömman hittades i torsdags hemma hos den palestinska myndighetens (PA) ambassadör i Prag, Jamal al-Jamal, som dödades när något i hans säkerhetsskåp exploderade där dagen innan.

Inledningsvis hävdade PA att hans död var en ”arbetsplatsolycka”, som inträffade när han öppnade ett gammalt kassaskåp som hade varit orört i 20-30 år. PA ändrade sig senare och backade från sin historia, enligt en talesman användes säkerhetsskåpet dagligen. Tjeckiska polisen bekräftar att vapnen, inklusive tunga skjutvapen, har hittats i Al-Jamals hem, och att det fanns tillräckligt med vapen för att utrusta tio tungt beväpnade män.

Vapenförrådet har fått flera myndigheter att fundera på vad det är för aktiviteter den palestinska myndigheten håller på med runt om i världen.

-Pettersson tror inte svenska myndigheter funderar, de fortsätter nog att skicka många miljoner i bistånd…nåväl, palestinierna har i varje fall råd med vapen och skapliga byggnader trots att de inte har något land och lever på internationell socialhjälp.

2014-01-03_1406

JP 

2 thoughts on “Palestinsk diplomat hade illegalt vapenförråd hemma

  1. Kanske, kanske så börjar media och politiker fundera lite över hur verkligheten egentligen ser ut.

Kommentera