Hjälper vi barnen bäst i Sverige?

Kristdemokraten Rasmus Rasmusson och centerpartisten Staffan Danielsson, skriver en artikel på SvD där de undrar om de ensamkommande verkligen mår bäst av att komma till Sverige?

“Det finns anledning att kritiskt granska utvecklingen mot allt fler ensamkommande flyktingbarn. Är ensamkommande flyktingbarn ett humanitärt måste, trots att det innebär stora påfrestningar på barnen själva?”

Så skriver de bägge i artikeln och tillägger att många av de ensamma barnen rycks upp från sina hemmiljöer för att ta sig ut på en farlig resa till EU och inte minst Sverige. Närmare 800 ensamkommande har också försvunnit sedan de erhållit asyl i EU och många befaras ha hamnat i klorna på hallickar och andra kriminella. Handeln med ensamkommande är också lukrativ för kriminella, inte minst flyktingsmugglare som kan ta upp mot 120 000 kronor för att smuggla ett barn. Denna summa motsvarar exempelvis 30 årslöner för en lärare i Afghanistan och med hjälp av detta faktum kan vi konstatera att de barn som anländer till Sverige tillhör societeten i sitt hemland och detta kan förklara varför så många av dessa ensamkommande ständigt klagar över mat, boende och allt möjligt annat.

Vi får också veta att 1/3 av alla ensamkommande som anländer till EU kommer till Sverige och att vårt generösa regelverk bidrar till detta.

“Hur hjälper vi barnen bäst”, är frågan som artikelförfattarna ställer? Ja, självklart på plats där de kan vara tillsammans med sina familjer och med hjälp av biståndsorganisationer, EU, FN och andra aktörer kan utbilda sig och skaffa arbete i de länder som behöver byggas upp på nytt.

Källa: SvD

8 thoughts on “Hjälper vi barnen bäst i Sverige?

 1. Pettersson:
  Nej det lovar jag att hemlighålla….Hur var det med hans kyss på Erich Honeckers kind ? Får jag berätta om de lysande affärsförbindelser som genom denna genompräktige man,uppstod mellan Sverige o. DDR ? Visste du förresten Pettersson,att det var “Stena-Olsson” som levererade
  stor del av materialet till “Gränssäkringen”,mera bekant som Muren ?

 2. Varför ropar ingen på uteslutning av dessa två “avfällingar”..
  .kanske därför att det är valår och då skickar man några in i “riskzonen” blir deras inlägg positivt för opinionssiffrorna så blir dom ministrarannars kandidater för fas3……
  MEN själva kärnan som raketforskarna framställer nästan som en nyupptäckt naturlag har presenterats först, och för länge sedan, här hor Pettersson och på andra ställen…….

  Jaa alliansen försöker verkligen nu………faan troot…..

 3. Under Iran-Irak kriget var det många Iranska familjer som skickade iväg sina pojkar till utlandet. De ville inte att deras ungdomar skulle bli kanonmat.

  • Tur att vi inte alltid har gjort det i Sverige, så att hararna har någonstans att springa till!

  • Du som vet sååå mycket,varför berättar du inte för Petterssons läsare att O.Palme var FN`s fredsmäklare mellen de båda stridande…
   Eller är du rädd att det framkommer att han samtidigt (efter dagens förhandlingar) sålde krigsvapen för svenska vapenleverantörer ? Att han därför liksom Bildt i Sarajevo,fick åka hem i förtid från uppdraget ! Moralen är inte alltid lika hög som din,bland de som lyckats armbåga sig fram i strålkastarskenet !

 4. Jag har flera gånger försökt debattera detta med humanism i PK-media (SN) men det är tvärstopp. Det inte är humant att människor kommer till en miljö, kultur, språk och klimat samt främmande människor som de inte förstår sig på. PK envisas med att främmande folkslag som sätter sin fot på svensk mark blir svenskar men jag är övertygad on att jag är svensk även om jag bor i Kina i 50 år.

 5. 30 årslöner är en beskrivning som är relevant och bra.

  En annan bra frågeställning till våra halal-hippeys är när vi i Sverige har hamnat i inbördeskrig och flyktingsmugglare tar jämförbar summa för oss. Då kommer den i så fall hamna runt 10 miljoner för en biljett till räddningen, och vem i så fall är det bland svenskarna som har råd med detta?

  Är det rimligt att vi låter våra ekonomiskt svagaste individer Betala dyrt för att Somalia och Afghanistans Wallenbergare skall få leva gott på deras bekostnad?

Kommentera