PLO-tjänstemannen: Vi stödde Nazisterna i WWII


Om någon har haft tvivel om den palestinska myndighetens (PA) stöd för nazisterna, bör nya kommentarer från en av dess ledare göra saken än tydligare. I en intervju med Ryssland Idag på TV den 7 december, sa den f.d. politbyrådirektören för Palestinska befrielseorganisationen Farouq Qaddoumi (PLO), att araberna var entusiastiska anhängare” av nazismen under andra världskriget. Anmärkningarna översattes av Mellanösterns  Institut för Mediaundersökningar till engelska, the Middle East Media Research Institute (Memri) 

”Jag tror inte att det skulle vara fel att säga att vi var entusiastiska anhängare till Tyskland”, sa  Qaddoumi i intervjun, på frågan från intervjuaren”, hade du sympati för Nazityskland under andra världskriget”?

Intervjuaren, vars syfte det är att klargöra, säger då. ”Ni stödde alltså Hitler och hans folk.” Qaddoumi svarade, ” Tyskland, ja visst. Det var vanligt bland palestinierna , särskilt eftersom vår fiende var sionismen , och vi såg att sionismen var fientligt inställd till Tyskland , och vice versa ”.

Dessa anmärkningar är bara de senaste bevisen på det arabiska stödet till nazisterna och för folkmordet på judarna .

Nyligen postade MEMRI klipp från två separata massmöten på Jerusalems universitet, där Islamiska Jihadmedlemmar, påhejade av andra studenter, deltar i ett scenframträdande där de svingar gevärsattrapper och svarta islamistiska flaggor, och gör nazistiska hälsningar.

Den verklighetstrogna föreställningen har terrorister som dödar israeliska soldater samt avrättar en kollaboratör, vilken avslöjas som förrädare och spion , och föreslår att de första bilderna, vilka först släpptes av den brittiske journalisten Tom Gross , inte var från en enstaka händelse, utan var tecken på ett mycket bredare fenomen .

Många israeler pekar på firandet av nazistiska och andra antisemitiska figurer, som en anledning att tvivla på uppriktigheten i den palestinska myndighetens åtagande vid varje framtida fredsavtal .

Som detta i förra oktober till exempel, judiska bilister blev upprörda av att se en nazistisk flagga vaja över en större väg i närheten av den arabiska staden Beit Umar . Flaggan hade tydligen placerats där av invånare i staden, som ligger nära Hebron .

Det var faktiskt andra gången detta hände att Beit Umars invånare hade hissat en nazistflagga över samma motorväg, i en uppenbar gest till sina judiska grannar .

Senare samma månad, har en ungdomstidning kopplad till den palestinska myndigheten publicerat en lista över kända citat från ingen mindre än Adolf Hitler, som syftade till att förhärliga den nazistiska ledaren .

Även det i oktober, och sedan kom det reaktioner på de pågående fall av hets och antisemitism som den palestinska myndigheten står för. Premiärminister Benjamin Netanyahu konstaterade även den djupa kopplingen mellan den palestinska nationella rörelsen och Tysklands nazistregim .

Netanyahu noterade också att Haj Amin al- Husseini, grundaren av den palestinska  nationalismen, var en stor beundrare och anhängare av Adolf Hitler.  Han hade träffat den nazistiska Führern vid ett flertal tillfällen och var aktivt involverad i att uppmuntra Hitler och hans hejdukar i sitt projekt om att förinta det judiska folket .

PA:s ordförande Mahmoud Abbas har konsekvent sagt att en framtida palestinsk stat ska vara fri från israeler och judar, ungefär som nazisterna ville att Tyskland skulle vara ” Judenrein ” ( fri från judar ).

Arutz Sheva

Olli ber om ursäkt för en sen och ganska dålig översättning, men det är ingen lätt engelska. Lägg därtill mina vanliga problem och en kraftig förkylning och förutsättningarna att lyckas minskas ännu lite mera. Det är bl.a. därför som jag vill spara den engelska texten, men jag tänker även på de invandrare som är bättre på engelska än svenska, och de från anglosaxiska länder som ibland försöker tyda de svenska texterna genom google translate. Man kommer nära med det, men vissa saker måste tydas med ett bra engelsk -svenskt, svensk- engelskt lexikon. Själv har jag Prismas engelska ordbok med ca 90 000 engelska ord och fraser, att ta till då google inte alls fångat in den svenska översättningen till svenska. Om något då är obegripligt för er, kan ni ju själva se vad som det står på engelska, och gärna låta mig bli delaktig av era tolkningar. Politiska floskler finns ju på engelska också, och är inte alla lätta att förstå, och göra god svenska av. Jag tror i vart fall att ni får det mest vitala delarna, någotsånär översatta till begriplig svenska från ursprunglig text på arabiska och hebreiska, samt tyska och engelska.

 


One response to “PLO-tjänstemannen: Vi stödde Nazisterna i WWII

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: