Nytt rånöverfall i Stadsparken

Stadsparken Lund
Stadsparken Lund

En 26-årig man slogs ner och rånades tidigt på lördagsmorgonen i Stadsparken i centrala Lund. Polisen misstänker samma gärningsmän som rånade en 21-årig gäststudent i Stadsparken förra lördagen.

Signalementen är desamma, säger kommissarie Stephan Söderholm.

Det var strax efter klockan fyra på lördagsmorgonen som 26-åringen gick ensam genom parken på väg mot busshållplatsen vid Södertull. Invid den gamla järnvägsvallen utmed Gyllenkroks allé hörde han ett rop bakom sig.

Han trodde först att det kom från en morgontidig joggare, men förstod kort därpå att så inte var fallet. De två som ropat hann ikapp 26-åringen, uppträdde aggressivt och slog plötsligt honom med ett hårt knytnävsslag i ansiktet så att han föll omkull.

26-åringen reste sig och försökte springa ifrån de två männen. Men efter några meter hann de upp och slog till honom igen. Först när 26-åringen gav de båda männen de pengar han hade på sig, 170 kronor, lämnade de honom i fred och försvann springande i riktning mot Mejeriet.

På lördagskvällen dessförinnan, den 14 december, rånades en 21-årig gäststudent invid Stadsparkscaféet. Rånarnas aggressiva sätt och signalement innebär att polisen misstänker att det rör sig om samma män vid båda rånen.

Sydsvenskan

Kommentera