Trygghets- och trivselmätning i Falköping.

Genom socialnämndens försorg så har det genomförts en trygghets- och trivselmätning på Wetterlingsgatan och Hollandergatan i Falköping. Ett område som väl närmast kan beskrivas som Falköpings Tensta/Rinkeby.

Det visar sig att 15% av de boende har varit utsatta för något brott det senaste året. För åldrarna 7-12 år är siffran närmare 20 %. Trots detta säger sig 90 % trivas i området och endast 7 % vill flytta därifrån.

De flesta har bott längre än 6 år i området, men arbetslösheten ligger ändå på 21 %. Konstigt att Ullenhags vinstmaskiner har så svårt att få jobb.

Enligt ordföranden i socialnämnden, Susanne Larsson (S), så slår undersökningen hål på ett antal myter. Bla konstaterar man att 45 % av de boende i området känner sig som svenskar. Är det inte fantastiskt. Lusharpan undrar vad de övriga 55% känner sig som. Det redovisas nämligen inte i artikeln.

Men lite smolk i glädjebägaren kommer kommer det på slutet av artikeln. Det visar sig att det är bara 25 % av de tillfrågade som svarat på undersökningen, dvs det är ungerfär 12 % som känner sig som svenskar. Resten har förmodligen sitt hjärta kvar i hemlandet, vad nu det kan vara. För de människorna är Sverige bara en mjölkko när det gäller att få tag i pengar.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

2 thoughts on “Trygghets- och trivselmätning i Falköping.

  1. Nu blev det nog lite fel med matematiken. Svarsprocenten är 25%. 45% av DESSA uppger sig känna sig som svenskar. Av de uppgifterna kan man INTE dra slutsatsen att bara 12% av ALLA känner sig svenska. Då gör man det tysta antagandet att INGEN av de 75% som inte svarade, känner sig som icke-svenskar.

    Med det felaktiga resonemanget kan man lika gärna också påstå att bara knappt 4% (en fjärdedel av 15%) har blivit utsatta för brott. Eller att arbetslösheten är ungefär 5% (en fjärdedel av 21%).

Kommentera