Terrorattacker i november mot Israel

Araberna på Västbanken och i Gaza är världens mest bidragsberoende folk. Vi har i några månader visat hur mycket varor som passerar från Israel in i Gaza trots enligt SVT och andra PK-media Israels nästan totala ”blockad”. Hittills i år har över drygt 1,4 miljoner ton förnödenheter passerat den vägen. Läs HÄR.

Nedan november månads tacksamhet över all service som israelerna ställer upp med till skillnad mot Egypten som har totalstängt gränsen för sina arabiska bröder.

Terrorattacker i Israel under november 2013

Den huvudsakliga ökningen noteras i Judéen och Samarien med 107 attacker mot 99 i oktober och en ökning i Jerusalem med 53 attacker jämfört med 32 i oktober. På Gazaremsan skedde fem attacker, samma antal som i oktober.

Två knivattacker noterades under november. Båda inträffade inom området gröna linjen. De resulterat i döden för en israelisk soldat som knivhöggs i Afula den 13 november och en kvinnlig israelisk soldat blev lätt skadade i Jaffa den 22 november.

Dessutom blev tre israeliska medborgare skadades denna månad. En flicka på två år som satt i ett fordon skadades måttligt av palestinska stenkastare nära Armon Hanatziv kvarter i Jerusalem den 28 november och ett par blev lätt skadat när en brandbomb kastades på deras bil Teqoa i Judéen.

5 angrepp från Gazaremsan (som i oktober). 107 attacker i Judéen och Samarien (99 i oktober), 53 attacker i Jerusalem (32 i oktober). 2 attacker inom den ”gröna linjen”.

I Jerusalem, Judeen och Samarien skedde de flesta attackerna i form av brandbomber, 135 av 160.

Gazaremsan – 5 attacker: 4 granatkastare och 1 brandbomd.

Judeen, Samarien och Jerusalem – 160 attacker: 21 IED, 2 skottlossningar med handeldvapen, 2 stenkastningar, 135 brandbamber (47 i Jerusalem).

Gröna linjen – 2 knivattacker (i Afula och Jaffa).

Gröna linjen är innanför Israels internationellt erkända gräns. IED är improviserade sprängmedel.

2013-12-06_1559

Terrorattacker nov-13

 Terrorattacker efter nov 13

One thought on “Terrorattacker i november mot Israel

Kommentera