Dömd pedofil föreslås få adoptera

HELSINGBORG. En man som dömts för sexuellt utnyttjande av en femårig flicka 2004 förslås få adoptera sin styvson. Mannen misstänks även för våldtäkt mot ett annat barn och för nätchatt med flickor samt en massa andra brott skriver Helsingborgs Dagblad.

En man i Helsingborg som dömts för sexuellt utnyttjande av en femårig flicka 2004 förslås få adoptera. Mannen, som är i 60-årsåldern, misstänks även för våldtäkt mot ett annat barn och för att ha chattat med unga flickor på nätet, skriver Helsingborgs Dagblad. Totalt har mannen dömts till fängelse fyra gånger för sammanlagt 90 brott, merparten ekonomiska brott. Trots det föreslår Helsingborgs socialnämnd för tingsrätten att mannen kan adoptera.

Tidningen har tagit del av en tjänstemannautredning som ligger till grund för nämndens beslut, och i den beskrivs inte innehållet i den fällande sexdomen. Brotten som mannen begått anses av utredaren vara ”gamla”, trots att han frigavs senast våren 2013. Mannen vill adoptera sin styvson som är i tioårsåldern.

Mannen är totalt dömd för 90 brott.

-Pettersson ser att det är tur att detta kom ut i media för det har fått socialdirektören att vakna och döma ut den egna utredning som nu ska göras om. Det är Helsingborgs socialdirektör Dinah Åbinger som anmäler sin egen verksamhet till tillsynsmyndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Undrar hur många slappa utredningar det görs i landet Absurdistan…men utan personligt ansvar blir det så.

2013-11-29_1521

4 thoughts on “Dömd pedofil föreslås få adoptera

  1. Om tjänstemans ansvaret återinförts i landet, så
    hade mycket kunnat bli bättre, en vanlig människa
    kan inte göra dåliga jobb utan att få betala för det,
    men en hög tjänsteman kan i praktiken bete sig
    som dom vill utan att få ta ansvar för det.
    Det var ett av flera grova misstag som Olof Palme
    genomförde när han tog bort tjänstemans ansvaret!

Kommentera