Nystartzoner


Nu tänker vår misslyckade integrationsminister sjösätta sitt förslag om nystartzoner.

Man hoppas att startskottet ska gå 2015. Nystartzonerna ska förstås bara omfatta våra allt mer segregerade förorter och i första omgången bara de med de svåraste sociala problemen. Skattelättnader och förmånliga villkor ska ges till arbetsgivare som etablerar sig i dessa områden. Integrationsminister Myten som gjort sig känd för att spendera miljarder av våra gemensamma skattepengar, säger att ”nystartzoner bara är en omfattande bit i ett pussel och kommer inte att lösa alla problem”. Här erkänner Myten än en gång att hans egen regerings politik har skapat problem som i det närmaste är olösliga. Varför då fortsätta med denna politik Myten? Vivalla i Örebro är ett av de områden som kan ingå i ett kommande projekt med nystartzoner. I slutet av NA:s artikel kan man utläsa att Vivalla inte helt omöjligt kan förvandlas till en svensk variant av Chinatown, men i sammanhanget mer lämpligt kallat för Somalietown (se kommentarerna).

Källa: NA

Nu är långt från alla lika entusiastiska som integrationsminister Myten och hans regering.

Krångel, snedvriden konkurrens, oklarheter och osäkra nettoeffekter, är några av de de faktorer som kritiska röster framfört. Konkurrensverket, Arbetsgivarverket, Statskontoret, Svenskt näringsliv, akademikerförbundet SSR och LO tillhör alla de som utfärdar kritik.

”En av konsekvenserna blir att segregationen ökar”, är en av de kritiska röster som hörs. Nu är väl inte integrationsminister Myten den person som lyssnar på kritik. Han har fullt sjå att med hjälp av floskler och skattemiljarder försvara sin och regeringens kapitala misslyckande och överdimensionerade migrationspolitik.

Källa: SR

PS
När det gäller nystartzoner måste man fundera över varför regeringen inte inkluderar bruksorterna i mellansverige och utflyttningsorterna i Norrland? Stefan Fölster har ju sagt att det är där de stora sociala problemen finns och är det sociala problem man från regeringens sida vill lösa, borde det därför vara de områdena man först ska rikta in sig på.


3 responses to “Nystartzoner

 • Kurt

  Detta kommer bara gynnar autonoma enklaver i Sverige som kontrolleras av radikal Islam där Sharia råder, zoner som är inbäddad i Sverige som cancer svulster. Detta är exakt vad dessa Terrorister önskar sig. Den enda fördelen det förr med sig är, när Sverige och Europa vaknar att vi ha dom ”på plats” för enklare hantering och transport till sina hemländer.

  Gilla

 • Pica pica

  ”hoppas startskottet går 2015”. Jag hoppas att vid den tiden har Sveriges väljare strippat av Myten spenderbyxorna.

  Javisst kommer segregeringen att öka. Redan idag är konkurrensen inom företagande och arbetstagande satt ur spel mellan pursvenskar och nysvenskar. Hittills har alla fördelar inte hjälpt.

  Gilla

 • oldman94

  Så remarkabelt då man vet exakt vad som skall göras osv……varför i hela friden har man väntat tills det är riktig kris innan man ”tar tag” i saker? Antagligen för att ifall att vi hade fått veta kostnader, engagemang, jobbande, omfördelningar, omprioriteringar etc. etc. hade det aldrig accepterats….vem vill avstå sitt boende på äldre dagar, vem vill ha barnen i en ”dålig” skola, vem vill bo i ett ”otrevligt” område osv osv Men nu kommer ”springnotan” och den skall betalas annars . . . . om inte annat med nya lagar som tillåter ”tvång i lagens namn” i stället för demokratiska beslut……..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: