Därför visar polisen bilderna på de misstänkta mördarna


Polisen”Det är angeläget att få tag i de här personerna. De är häktade i sin utevaro. Syftet, att med allmänhetens hjälp söka, identifiera eller som i det här fallet finna en person, gör att det utifrån våra överväganden är möjligt.

 Publiceringen har lett till att polisen fått in en rad tips om var de misstänkta finns”

Trots ovanstående vägrar Hallandsposten publicera bilderna och skriver…

”Nu finns namnen på de två misstänkta för kioskmordet på Andersberg på löpsedlar över hela landet och på Facebooksidor i var mans hand.

Polisen tycker att mördarjakten befinner sig i ett så speciellt läge att publiceringen är rimlig. Åtgärden innebar bland annat att de två misstänkta finns med på kvällstidningarnas löpsedlar i delar av västra Sverige. Tidningarna visar upp både de misstänktas namn och bilder redan på löpsedlarna. Inne i tidningarna finns det artiklar där man också berättar om de misstänktas personliga förhållanden.

Båda har skyddade identitet. Trots det sprids alltså nu uppgifter om var de hör hemma, hur de ser ut och både deras nya och tidigare namn. I lagens mening är den ene misstänkte bara ett barn. Han fyller 18 först nästa sommar”

Hallandspostens reporter bör nomineras som kandidat till Petterssons pris får årets PK-journalist 2013.

Hallandsposten 

TIDIGARE: Polisen efterlyser. Vet du var dessa män befinner sig?

Sent på kvällen den 11 november dödades en 25-årig man i Halmstad. Två män är nu häktade i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkta för mordet. Vet du var de finns kontakta polisen i Halland med tips på tfn 114 14.

– Det är viktigt att vi får in de här båda männen och kan gå vidare i utredningen, säger kriminalkommissarie Lars Hamrén vid grova brottsroteln i Halland.

-Pettersson tidigare HÄR och HÄR om hur Expressen hjälper till. Niklas Berisha och Philip Dacic använder även efternamnet Sahlin…

2013-11-21_1531


6 responses to “Därför visar polisen bilderna på de misstänkta mördarna

 • Lasse Löfman

  Det är så det funkar i ett fritt samhälle, tidningar bestämmer själva vad som publiceras .

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Ja, och jag har slutat köpa skiten. Hade jag inte varit så godhjärtad så hade jag hoppats att nån anhörig till Jan Stohr hade stått på dom desperata rymlingarna.

   Gilla

   • Kalasbetalaren

    Och hade dom bara läst hp hade dom inte vetat vilka det va och råkat illa ut. Men på typiskt pk-maner har han väl informerat dom privat.

    Gilla

 • Kalasbetalaren

  Skönt att jag har sagt upp min prenumeration på hp efter 23 år. Må den vila i frid. När dom anställde Kenny Hjälte fick det va nog.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Ring Mona (om de är släkt)!

  Gilla

 • ossie

  Klart att man inte vill medverka till att mördare åker fast. Nån måtta får det väl vara.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: