Därför visar polisen bilderna på de misstänkta mördarna

Polisen”Det är angeläget att få tag i de här personerna. De är häktade i sin utevaro. Syftet, att med allmänhetens hjälp söka, identifiera eller som i det här fallet finna en person, gör att det utifrån våra överväganden är möjligt.

 Publiceringen har lett till att polisen fått in en rad tips om var de misstänkta finns”

Trots ovanstående vägrar Hallandsposten publicera bilderna och skriver…

”Nu finns namnen på de två misstänkta för kioskmordet på Andersberg på löpsedlar över hela landet och på Facebooksidor i var mans hand.

Polisen tycker att mördarjakten befinner sig i ett så speciellt läge att publiceringen är rimlig. Åtgärden innebar bland annat att de två misstänkta finns med på kvällstidningarnas löpsedlar i delar av västra Sverige. Tidningarna visar upp både de misstänktas namn och bilder redan på löpsedlarna. Inne i tidningarna finns det artiklar där man också berättar om de misstänktas personliga förhållanden.

Båda har skyddade identitet. Trots det sprids alltså nu uppgifter om var de hör hemma, hur de ser ut och både deras nya och tidigare namn. I lagens mening är den ene misstänkte bara ett barn. Han fyller 18 först nästa sommar”

Hallandspostens reporter bör nomineras som kandidat till Petterssons pris får årets PK-journalist 2013.

Hallandsposten 

TIDIGARE: Polisen efterlyser. Vet du var dessa män befinner sig?

Sent på kvällen den 11 november dödades en 25-årig man i Halmstad. Två män är nu häktade i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkta för mordet. Vet du var de finns kontakta polisen i Halland med tips på tfn 114 14.

– Det är viktigt att vi får in de här båda männen och kan gå vidare i utredningen, säger kriminalkommissarie Lars Hamrén vid grova brottsroteln i Halland.

-Pettersson tidigare HÄR och HÄR om hur Expressen hjälper till. Niklas Berisha och Philip Dacic använder även efternamnet Sahlin…

2013-11-21_1531

6 thoughts on “Därför visar polisen bilderna på de misstänkta mördarna

  1. Det är så det funkar i ett fritt samhälle, tidningar bestämmer själva vad som publiceras .

    • Ja, och jag har slutat köpa skiten. Hade jag inte varit så godhjärtad så hade jag hoppats att nån anhörig till Jan Stohr hade stått på dom desperata rymlingarna.

      • Och hade dom bara läst hp hade dom inte vetat vilka det va och råkat illa ut. Men på typiskt pk-maner har han väl informerat dom privat.

  2. Skönt att jag har sagt upp min prenumeration på hp efter 23 år. Må den vila i frid. När dom anställde Kenny Hjälte fick det va nog.

Kommentera