Ut med uteliggarna


Inom Göteborgs kommun finns 400 sk skyddsanställningar, OSA:  Offentligt SkyddsAnställda.
Anställningarna är avsedda för människor som av olika anledningar, tex missbruk, har svårt att en vanlig anställning.
Kostnaden för anställningarna fördelas med 25 procent för kommunen och 75 procent för arbetsförmedlingen. De flesta arbetena inom Göteborgs kommun finns inom Park- och naturförvaltningen.
Nu finns ett förslag att av rationaliseringsskäl ta bort 80 av 400 tjänster. Kommunen räknar med att spara ca 9 miljoner kronor på åtgärden. Mats Pilhem (repr för V, ni vet partiet som stöder arbetarna), vet inte vad som kommer att hända med de 80 friställda.

Beslut i frågan tas den 11/12.

Lusharpan säger bara, fi f-n. Hade det handlat om 80 ”nyanlända” hade det aldrig blivit tal om några nedskärningar. Göteborgs kommun kanske ska ta och fundera över att skära lite i budgeten för ”kommunplacerade PUT-fall” istället för att slänga ut de svagaste i samhället på gatan. När ska svenska folket vakna ??

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.


4 responses to “Ut med uteliggarna

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: