77-årig golliwog hotad

2013-11-20_1723STORBRITANNIEN. Sedan 1936 har tavlan som föreställer figurer ur Lewis Carrolls klassiska barnbok ”Alice i underlandet” hängt på en vägg i Wardie primary school i Edinburgh, Skottland. En av figurerna är en golliwog med svart ansikte och svart krulligt hår.

Nu har brittiska PK drabbats av samma galenskap som drabbat deras svenska motsvarighet och diskuterar om målningen eventuellt är hets mot folkgrupp.

-Pettersson inser att världen inte kommer att bli bättre så länge PK diskuterar skitsaker i stället för problemen med de verkliga golliwogsen…och vad ni än gör så gå inte in på nästa sida…

Heralds

 

5 thoughts on “77-årig golliwog hotad

 1. Om man gräver lite så ser vi varifrån giftet sprids vidare över Engelska kanalen:

  Redan för länge sedan började några av de mest militanta och rabiata feministerna och genusakrobaterna att leta hatobjekt, vilket (den 6:e September 2013), resulterade i följande sjuka utfall:
  http://feministisktperspektiv.se/2013/09/06/bildskolan-2-vad-ar-en-golliwog/

  Och vad säljer den egna boken (på samma tema) bättre, än lite massmedial uppmärksamhet just efter boksläppet?:
  http://feministisktperspektiv.se/kalendarium/2013/09/27/joanna-rubin-dranger-visuell-makt-om-rasistiska-stereotypers-historia/

  Författarinna till snömoset är Joanna Rubin Dranger, (liksom den hatiska ”tårtkasterskan” på Södermalm, Irene Matkowitzc,) judinna från Sthlm.
  Vad är det för fel på dessa kulturellt vilsegångna virrpannor som förträngt sina rötter, kastat självbevarelsedriften överbord och börjat att hata västerlandet?

  Joanna Drangers avslöjande CV:
  ”Serieskapare, barnbokskonstnär och illustratör. Hennes ”Fröken Livrädd & Kärleken” var den första i flera uppmärksammade serieböcker där sagor och sociala begrepp sätts i perspektiv. Sedan hösten 2007 innehar hon tjänsten som professor i illustration på institutionen för grafisk design och illustration på Konstfack i Stockholm. Hon är en av två konstnärliga ledare för mastergruppen Storytelling på Konstfack. ”Askungens syster” och andra sedelärande berättelser behandlade makt i sagovärlden ur annorlunda perspektiv.”

  Enligt Joanna Dranger lider vi alla av en brist på ”visuell läskunnighet”, eftersom vi inte ser rasism överallt…
  Kvinnan som anmälde ”Golliwog” är förmodligen, liksom anstiftaren, av samma sjuka ideologiska härstamning, eller är det Joanna själv som anmält?
  Trångsyntheten går som en röd tråd genom samtiden…
  Grattis Engelsmän! …som nu går på den Svenska PK-sjukan.

  För att balansera upp galenskaperna (men fortfarande hålla oss till ämnet), så bjuder den ena halvan av musikredaktionen på något betydligt attraktivare:
  http://www.youtube.com/watch?v=Fovue12GyZU

  Hur länge dröjer det nu innan Agnetha Fältskog, ABBA och hela den Svenska musikbranschen förbjuds???
  Kvar blir Ken, Petter, Timbukto, Papa Dee, luciasånger på swahili och det övriga negerbrölet…

  • Intressant att få veta vilka dessa språkförstörare kommer ifrån. De försöker begränsa vårt sätt att prata normalt – liksom sätter munkavle på vårt språk – som 7-klövern och PK-media försöker göra med vårt själständiga tänkande.

   I vilket fall som helst betyder det för mig en begränsning av mina mänskliga fri- och rättigheter.

   På sätt och vis förstör de för invandrarna också eftersom de många gånger får skulden för vad dessa idioter ställer till med.

   Ibland får jag för mig att de är bara mediekåta, ute efter att göra sig själva ”kända”, för de kan väl inte tro på vad de kläcker ur sig.

 2. Om man tänker på hur barn reagerar på sina favoriter i t ex barnböcker så värderar de dem inte efter färg. Vad är det för skit dessa vuxna (?) PK-muppar håller på med?

Kommentera